29. června 2016 • 09:59

Kapitán rakouských fotbalistů Fuchs po ME skončil v reprezentaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán rakouských fotbalistů Christian Fuchs ukončil po mistrovství Evropy reprezentační kariéru. Třicetiletý obránce anglického mistra Leicesteru týden po vyřazení z turnaje oznámil, že porážka 1:2 od Islandu v základní skupině Eura byla jeho posledním zápasem v národním dresu.


Rakušané ve Francii uhráli jediný bod za bezbrankovou remízu s Portugalskem, ještě podlehli Maďarsku 0:2. "Finálový turnaj nedopadl uspokojivě, to víme všichni. Přesto to pro mě bylo ve Francii mimořádné dobrodružství," řekl Fuchs.

V reprezentaci působil deset let, odehrál celkem 78 zápasů a dal jeden gól. S kapitánskou páskou hrál trvale od roku 2012. "Jsem pyšný na těch deset let a i na to, jak jsme za tu dobu pokročili a že jsme se poprvé v historii (sportovní cestou) kvalifikovali na mistrovství Evropy," uvedl Fuchs, jenž hrál také na Euru 2008, které Rakousko spolupořádalo.

Před loňským odchodem do Leicesteru, s kterým senzačně vyhrál Premier League, hrál bundesligu za Bochum, Mohuč a Schalke. Ve své rodné zemi předtím působil v Mattersburgu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud