29. června 2016 • 13:10

Satoranský bude mít v Barceloně nového trenéra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pokud basketbalista Tomáš Satoranský neodejde v létě do NBA, bude mít v příští sezoně v Barceloně nového kouče. U týmu španělského vicemistra skončil po šesti letech Xavi Pascual, přestože měl ještě na rok smlouvu.


Španělský velkoklub jméno jeho nástupce ještě neoznámil, ale podle médií by se jím měl stát Litevec Šarunas Jasikevičius. Čtyřicetiletý exmistr Evropy a bronzový olympijský medailista z roku 2000 byl od února hlavním koučem Žalgirisu Kaunas. Za Barcelonu v minulosti hrál, a to i v Pascualově éře.

Třiačtyřicetiletý Pascual vedl Barcelonu od února 2008. Celkem čtyřikrát s ní slavil ligové prvenství, třikrát triumf v domácím poháru a v sezoně 2009/10 jeho tým dobyl Evropskou ligu. Final Four elitní klubové soutěže hrála Barcelona pod jeho taktovkou pětkrát.

Satoranský odehrál v Barceloně dvě sezony a v březnu prodloužil smlouvu až do roku 2020. Není ale vyloučeno, že po olympijské kvalifikaci s českou reprezentací se pokusí prosadit do NBA, kam jej v roce 2012 draftoval Washington.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud