29. června 2016 • 19:29

Obránce Jones uzavřel šestiletý kontrakt s Columbusem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový obránce Seth Jones podepsal šestiletý kontrakt s Columbusem, který jej získal letos v lednu z Nashvillu. Nová lukrativní smlouva zaručí jednadvacetiletému Američanovi průměrný roční příjem 5,4 milionu dolarů. Dosud měl Jones podle nováčkovského kontraktu základní plat 925 tisíc dolarů za sezonu.


"Získat Setha Jonese bylo pro náš klub velice důležité a bylo pro nás prioritou, aby zůstal a dohodli jsme se na dlouhodobé smlouvě. Jsme šťastní, že se to povedlo. Má všechno, co by měl obránce mít. Věříme, že to bude na dlouhá léta náš lídr," uvedl na oficiálních stránkách klubu generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekäläinen.

Jones přišel do Columbusu výměnou za útočníka Ryana Johansena. Nashville si jej vybral v roce 2013 jako čtyřku draftu. V NHL za tři sezony sehrál 240 zápasů a připsal si 83 bodů za 17 branek a 66 asistencí. V šesti duelech play off zaznamenal čtyři přihrávky. Loni získal v dresu USA bronz na mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Podle kanadské televizní stanice TSN Columbus také uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt s trojkou letošního draftu Pierrem-Lucem Duboisem. Volba Blue Jackets v podobě osmnáctiletého kanadského útočníka překvapila, protože ve všech prognózách byl zařazen na třetí místo draftu finský útočník Jesse Puljujärvi, jehož si vybral na čtvrtém místě Edmonton. Dubois hrál poslední dvě sezony v juniorské QMJHL za Cape Breton.

Columbus naopak opouští ruský obránce Fjodor Tjutin. Blue Jackets jej vyplatili ze zbytku smlouvy, kterou měl ještě na dvě sezony s ročním příjmem 4,5 milionu dolarů. Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2008 se loučí s Columbusem po osmi letech a stane se v pátek nechráněným volným hráčem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud