30. června 2016 • 22:35

Je super, že už na šampionátu nevyjdeme naprázdno, řekl Kulhavý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jaroslav Kulhavý věří, že stříbro ze štafety zapůsobí pozitivně na celou českou reprezentaci bikerů a navodí pohodu do individuálních závodů. Cítil, že medaile na domácí trati v Novém Městě na Moravě byla určitým závazkem. A ten už se podařilo splnit.


"Je to takové uklidnění, že jsme začali medailí. I kdyby šampionát už pokračoval třeba špatně nebo přišla smůla, jednu medaili máme a nevyjdeme tady doma naprázdno. Je to pro nás jakožto Českou republiku určitě důležité. A jsem rád, že to tak dopadlo. Fanoušci si to zasloužili, trošku jsme je možná i navnadili," řekl Kulhavý.

Přes cenný kov, ve který český tým delší dobu věřil, ho trochu mrzelo, že to dnes nevyšlo až na zlato. I přesto, že česká sestava se zásluhou hlavně skvělé jízdy Kateřiny Nash drápala nahoru z průběžné deváté příčky v polovině závodu.

"Katka předala super. Udělala závod. Já jsem potřeboval ještě tak pět vteřin, abych byl na kontakt. Manko se mi už nepodařilo zlikvidovat. Jen jsem pak držel pozici a moc jsem si nezazávodil. Ale celkově to byl perfektní výkon a hodnotím to hodně pozitivně," prohlásil Kulhavý.

Myšlenky na útok na vedoucí Francii měl. "Určitě, ale ani jsem pořádně nevěděl, kdo tam je. To jsem zjistil až v průběhu závodu, že tam je Jordan Sarrou. A ten je opravdu hodně rychlý, zvlášť na krátké vzdálenosti. Výkonnostně je na tom hodně dobře a věděl jsem, že těch 20 vteřin bude těžkých. Ale mohl třeba chybovat. Určitě jsem si od začátku nehlídal jen druhé místo," ujistil Kulhavý.

Musel i odolat útokům soupeřů za zády. "Říkal jsem si, že už to nesmím pustit. To byla první věc: zbavit se Švýcara a Němce, což se povedlo. A pak neudělat chybu a ještě reagovat na to, kdyby Francouz přece jen udělal chybu. Ale sjel jsem ho maximálně na 10 až 15 vteřin, víc to nešlo," popsal.

Když se mu nepovedlo manko zlikvidovat, byl opatrnější. "Ve sjezdech jsem nechtěl riskovat. Možná bych urval ještě pár vteřin, ale na zlato by to stejně nedalo. Bylo by zbytečné riskovat pád. Výkon nebyl asi stoprocentní a čekal jsem od sebe více, ale trať byla jiná," připomněl mokrý terén a bláto po odpoledním dešti.

Opatrný je i kvůli březnové zlomenině ruky. "Jsem na to zvyklý, že se musím krotit. S rukou jsem se musel hodně uklidnit na začátku roku a tady to bylo stejné. Člověk má v hlavě nedělní závod a dobře vím, jak jednoduše se může něco stát," uvedl Kulhavý. "Na suchu se navíc jezdí úplně jiné stopy. Člověk moc nevěděl, do čeho jde, přestože jsem si před startem okruh jednou projel. Když jsem viděl ty bouřky, byl jsem z toho trochu nešťastný," přiznal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud