1. července 2016 • 10:49

Basketbalisty Děčína posílí reprezentační pivot Houška

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalový reprezentant Pavel Houška se po čtyřech letech vrací do Děčína. Zkušený pivot, který dosud oblékal dres Nymburku a nyní se s národním týmem chystá na olympijskou kvalifikaci, se Válečníkům upsal na tři roky.


Dvaatřicetiletý ústecký odchovanec v Děčíně působil už šest sezon mezi roky 2006 a 2012, kdy se vypracoval v lídra týmu a v posledních dvou sezonách se stal dokonce nejužitečnějším hráčem soutěže.

"Vracím se do pro mě známého prostředí a doufám, že zde naleznu to, co jsem před lety opouštěl. To jest prima kolektiv hrající basketbal s chutí," řekl Houška.

S úřadujícím vicemistrem prodloužil smlouvu odchovanec Lukáš Bažant. Naopak končí Američan Nate Carter a smlouva skončila jedné z opor Lubošovi Striovi. Zbytek hráčského kádru by měl zůstat beze změn.

"V první řadě bych chtěl poděkovat Lubovi Striovi za to, co pro Válečníky udělal. Výraznou měrou se zasloužil o dvě stříbrné medaile. Zároveň jsem rád, že můžeme zpět mezi Válečníky přivítat Pavla Houšku. Jeho zkušenosti a zápal pro hru nám nepochybně pomohou nejen v podkošovém prostoru," řekl generální manažer Lukáš Houser.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud