1. července 2016 • 17:14

Helm zůstává v Detroitu, kam zamířili nově Nielsen a Vanek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kanadský hokejový útočník Darren Helm se krátce před tím, než by se stal volným hráčem, dohodl s Detroitem na nové pětileté smlouvě. Novými posilami Red Wings se stali po otevření trhu dánský forvard Frans Nielsen a rakouský útočník Thomas Vanek.


Podle informací televizní stanice TSN Helmovi kontrakt garantuje celkový příjem 19,25 milionů dolarů. Průměrně si tak ročně vydělá 3,85 milionu dolarů, v posledních čtyřech letech bral 2,125 milionu dolarů za sezonu.

Devětadvacetiletý vítěz Stanleyova poháru z roku 2008 spojil doposud svoji kariéru v zámořské NHL výhradně s Red Wings. V předchozí sezoně odehrál 77 zápasů, v kterých vstřelil třináct branek a přidal stejný počet asistencí. Celkem má na kontě včetně play off 525 utkání v NHL s bilancí 81 gólů a sto asistencí.

O tři roky starší Nielsen, který dosud v NHL působil výhradně jen v dresu New York Islanders, podepsal jako nechráněný volný hráč šestiletou smlouvu na 31,5 milionu dolarů. S průměrným ročním platem 5,25 milionu dolarů si výrazně polepší, protože dosud bral 2,75 milionu dolarů za sezonu.

Nielsen nasbíral v NHL v 606 zápasech 349 bodů za 119 branek a 230 asistencí. Ve 24 utkáních play off zaznamenal čtyři trefy a pět přihrávek. Nielsen bude stejně jako Vanek na zářijovém Světovém poháru v Torontu reprezentovat Výběr Evropy.

Dvaatřicetiletý Vanek, který má i české předky, se stal nechráněným volným hráčem poté, co ho vyplatila ze zbytku smlouvy Minnesota. Detroit s ním uzavřel roční smlouvu na 2,6 milionu dolarů. Navíc mu po předčasném odchodu vyplatí Minnesota ještě za dvě sezony celkem pět milionů dolarů. V NHL má Vanek na kontě 817 zápasů a 649 bodů za 316 branek a 333 asistencí. V 63 duelech play off nasbíral 34 bodů (20+14).

Detroit rovněž prodloužil o dva roky kontrakt s ruským obráncem Alexejem Marčenkem, který se stal chráněným volným hráčem. Vydělá si 1,45 milionů dolarů ročně. Čtyřiadvacetiletý zadák si v 80 duelech v NHL připsal 13 kanadských bodů a v šesti utkáních play off nebodoval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud