2. července 2016 • 08:39

St. Louis získalo útočníka Perrona a gólmana Huttona

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník David Perron se po třech letech vrací v NHL do St. Louis. Osmadvacetiletý Kanaďan, který naposledy působil v Anaheimu, podepsal jako nechráněný volný hráč s Blues dvouletý kontrakt celkem na 7,5 milionu dolarů. Stejným způsobem získalo St. Louis gólmana Cartera Huttona, jenž uzavřel také dvouletou smlouvu na 2,25 milionu dolarů.


Hutton bude krýt záda Jakeovi Allenovi, jehož služby si Blues v pátek pojistili na delší dobu. Jedničce St. Louis až po nadcházejícím ročníku vyprší dvouletá smlouva s ročním příjmem 2,35 milionu dolarů. Na další období Allen uzavřel čtyřletou smlouvu na 17,4 milionu dolarů.

Perron v roce 2013 odešel z St. Louis do Edmontonu, následně se stěhoval do Pittsburghu a za Anaheim hrál od poloviny ledna. V NHL má na kontě 570 utkání a 332 bodů za 141 branek a 191 asistencí. V 31 duelech play off zaznamenal tři góly a 10 přihrávek.

Třicetiletý Hutton poslední tři sezony strávil v Nashvillu. Byl dvojkou Pekky Rinneho a nyní by se na tuto pozici u Predators mohli z farmy v Milwaukee posunout český gólman Marek Mazanec nebo Fin Juuse Saros. Hutton, který působil i v Chicagu, v NHL odchytal celkem 76 zápasů. V St. Louis má zacelit mezeru po výměně Briana Elliotta do Calgary.

Pětadvacetiletý Allen odchytal v NHL celkem 99 utkání s průměrem 2,34 branky na zápas, úspěšnost má 91,5 procenta a udržel 11 čistých kont. Ve 12 duelech play off má průměr 2,29 gólu na utkání a úspěšnost 90,2 procenta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud