24. července 2016 • 09:14

Sára Kaňkovská je juniorskou mistryní světa v keirinu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dráhová cyklistka Sára Kaňkovská se stala juniorskou mistryní světa v keirinu. V centru Mezinárodní cyklistické unie ve švýcarském Aigle dnes členka Dukly Brno navázala na týden starý triumf v této olympijské disciplíně z juniorského mistrovství Evropy v Itálii.


"Jsem hrozně spokojená, rozhodně jsem nečekala, že bych mohla vybojovat duhový trikot. Po první jízdě, která mě poslala do oprav, jsem byla trochu nervózní, přece jen konkurence tu byla jiná než na Evropě. Pak jsem uspěla v opravě i semifinále a ve finále jsem byla po odstoupení derny pátá, ale probojovala jsem se do vedení a to udržela až do cíle," řekla oficiálnímu svazovému webu Kaňkovská, jež loni na MSJ získala bronz.

Na zlato dosáhla neteř bývalého mistra světa v omniu Aloise Kaňkovského den poté, co skončila sedmá ve sprintu po vyřazení ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Pauline Sophií Graboschovou z Německa.

V omniu skončil až jako poslední osmnáctý Tomáš Čapek, když závod nedokončil. Čapek nenastoupil na start kilometru s pevným startem, čtvrté z pěti disciplín omnia. Vyhrál Novozélanďan Campbell Stewart.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud