24. července 2016 • 21:19

V pohárovém předkole se blýskl čtyřmi góly exslávista Sodoma

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jednadvacetiletý odchovanec a kmenový hráč pražské Slavie Jiří Sodoma byl nejvýraznější postavou předkola českého fotbalového poháru. V dresu Motorletu, který dnes na svém hřišti rozdrtil Nový Bor 8:2, se postaral o polovinu branek vítězného týmu.


Sodomu, jenž má na kontě dva starty v nejvyšší soutěži za "sešívané" a v předchozí sezoně hostoval v třetiligové Dobrovici, si přivedl do svého nového působiště v Praze-Jinonicích kouč Martin Poustka. Ten byl před časem šéftrenérem A-mužstva Slavie. Motorlet se může v prvním pohárovém kole těšit na měření sil s Dynamem České Budějovice.

Kromě Sodomy se v předkole zvýraznili i dva autoři hattricku Jan Ferenc z Hranic a Peter Očovan z Olympie Hradec Králové. Zatímco Hranice zvítězily díky Ferencově mušce 3:1 v Jakubčovicích, Olympia vyhrála 5:1 na půdě Uhelných skladů, účastníka pražského přeboru. K hladkému vítězství pomohla nováčkovi ČFL i atraktivní posila v podobě exslávisty Karla Pitáka.

V Novém Bydžově byl pro změnu lákadlem start čtyřicetiletého Jiřího Štajnera. Účastník mistrovství světa 2006 v Německu nastoupil s kapitánskou pásku za hostující Spartak Chrastava a pomohl diviznímu nováčkovi k výhře 3:1.

V prvním kole MOL Cupu během posledního červencového víkendu se už představí účastníci Fotbalové národní ligy a mezi nimi i exprvoligové celky Olomouce a Ostravy. Na Sigmu se mohou těšit diváci v Holešově, zatímco Baník přivítají v Dolním Benešově.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud