25. července 2016 • 11:28

Hokejisté Znojma zahájili přípravu na EBEL a Ligu mistrů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Znojma zahájili v neděli večer přípravu na ledě na premiérový start v Lize mistrů a obhajobu stříbrných medailí v mezinárodní EBEL lize. Na prvním tréninku chyběli pouze Kanaďané Sean McMonagle a Adam Hughesman, kteří se k týmu připojí příští pondělí.


V přípravě čeká svěřence kouče Jiřího Režnara pět zápasů, k prvnímu nastoupí v pátek 5. srpna na domácím ledě proti Vítkovicím. Do Ligy mistrů vstoupí Orli v úterý 23. srpna ve Znojmě proti Mnichovu, EBEL odstartují 16. září rovněž doma duelem se Salcburkem.

První trénink měl seznamovací charakter. Hráči si zvykali na nové brusle a někteří na celou novou výstroj. Dnes ještě absolvuje celý tým zdravotní testy v Praze a po návratu už vpodvečer začne ostrá příprava.

"Přišlo hodně nových hráčů. Potřebujeme je dostat do herních situací v našem systému. Na první zápas chceme být připraveni i po technické stránce," uvedl na klubových stránkách Režnar.

Před sedmi lety Znojmo přepustilo po deseti ročnících extraligu Kometě Brno. Dvě sezony v první lize ale nenaplnily očekávání, proto vedení klubu před pěti lety využilo nabídku startovat v mezinárodní lize EBEL.

Po úspěšné sezoně prošel znojemský tým výraznou obměnou, přišlo deset posil. Novými hráči jsou brankář Marek Schwarz z mistrovského Liberce, obránci Dalibor Řezníček ze Zlína, Patrik Kadeřávek ze Sparty, Kanaďan McMonagle z Bolzana a útočníci Michal Vodný z Olomouce, Polák Patryk Wronka z Podhale Nowy Targ, Petr Kalus z Grenoblu, Marek Györi ze Sparty, nizozemský reprezentant Kevin Bruijsten z francouzského Amiensu a Kanaďan Hughesman, jenž naposledy působil v italském Vipetanu.

Naopak Znojmo opustili brankář Jan Lukáš (Mladá Boleslav), obránci Lubomír Štach (Innsbruck), Antonín Bořuta (Zlín), Martin Bača (Hradec Králové), Petr Šenkeřík, David Roupec, Ondřej Šťáva (hledají si angažmá) a útočníci Colton Yellow Horn (Plzeň), Martin Podešva (Zlín), Ondřej Fiala (Prostějov), Ondrej Šedivý (Innsbruck), Branislav Rehuš a Jindřich Abdul (hledají si angažmá).

Program přípravných zápasů:

Pátek 5. srpna: Znojmo - Vítkovice (18:00),

úterý 9. srpna: Litvínov - Znojmo (17:00),

čtvrtek 11. srpna: Znojmo - Zlín (18:00),

úterý 16. srpna: Zlín - Znojmo (18:00),

úterý 6. září: Kometa Brno - Znojmo (18:20).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud