25. července 2016 • 16:17

Obhájce extraligového bronzu Plzeň zahájil přípravu na ledě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plzeňští hokejisté dnes poprvé trénovali na ledě a zahájili tím druhou část přípravy na nadcházející extraligový ročník, ve kterém budou obhajovat nečekané bronzové medaile z uplynulé sezony. Na ledě chyběl pouze americký útočník Nicholas Johnson a zranění hráči.


"Trénujeme zatím na dvě party. Nick dorazí zítra. Chybí nám tak jen Lukáš Pulpán s Honzou Schleissem, kteří se ještě zotavují po zranění a naskočí až příští týden," upřesnil absence v rozhovoru s novináři trenér Michal Straka.

"Zachovali jsme lajny z minulého roku, ale odjedou nám teď na kempy reprezentanti. Od pátku už ale budeme trénovat všichni a do prvního přípravného zápasu s Jekatěrinburgem už budeme kompletní. Kádr budeme zužovat až na Ligu mistrů," dodal hlavní kouč, jenž se svými asistenty připravil na úvod pětačtyřicetiminutový blok na ledě.

"Začali jsme hlavně bruslením, nebyl to úplně náročný trénink. Led není v tomhle počasí ideální, takže to není zas tak lehké. Kluci potřebují dostat správný skluz, aby si byli na ledě jistí. Postupně přidáme do cvičení i více střelby a nějaké systémové věci. Ke konci týdne už zařadíme herní prvky, aby hráči dostali do hlav styl, kterým se chceme prezentovat v sezoně," uvedl Straka, jenž bude z loňské sestavy postrádat hlavně nejlepšího beka extraligy Jakuba Jeřábka, který odešel do KHL.

Kádr Indiánů opustili také obránci Kristián Kudroč s Lukášem Chalupou a útočníci Mario Bližňák, Erik Hrňa, Michal Poletín a Tomáš Pitule. Do obrany z Vítkovic přišel Slovák Peter Čerešňák a ofenzivu posílili Kanaďan Colton Yellow Horn ze Znojma, plzeňský odchovanec Jakub Koreis a nejproduktivnější hráč 1. ligy David Stach z Kladna.

"Jak se se změnami vyrovnáme, ukáže až sezona. Jsme rádi za příchody posil, které jsme si vytypovali. V obraně by měl Kubu Jeřábka nahradit Čerešňák. Posílený je hlavně útok. Jako tvořivý centr přišel Stach, dále střelec Yellow Horn a Kuba Koreis, který je důrazný útočník s dobrým vhazováním. Navíc se do sestavy posunou také mladí talentovaní hráči. Tým máme silný a snad to potvrdíme," řekl novinářům Straka.

Uvědomuje si však zároveň, že zopakovat úspěšnou uplynulou sezonu nebude snadné. "Obhajoba je vždy těžší. O to bude naše situace složitější. Loni s námi nikdo nepočítal a my jsme překvapili. Musíme se dobře připravit a důležitý bude start do sezony. Je to tak každý rok. Když úvod někomu nevyjde, tak už se to potom těžko dohání," uvažuje o blížícím se startu nejvyšší soutěže bývalý střední útočník, jehož svěřence čeká v přípravě deset utkání.

Čtyři z nich sehrají Západočeši při premiérové účasti v Lize mistrů. "Příprava je vždycky hlavně příprava, ale na lehkou váhu ji nebereme. Samozřejmě v Lize mistrů chceme uspět, určitě ji nepodceňujeme. Navíc nás ani nijak neomezuje cestovaní, protože venkovní utkání odehrajeme už během srpna a pak už jí hrajeme doma. V posledních zápasech už se budeme soustředit na začátek sezony," plánuje Straka.

Program přípravných zápasů:

Pátek 29. července: HC Škoda Plzeň - Avtomobilist Jekatěrinburg (18:00),

čtvrtek 4. srpna: HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň (17:30),

úterý 9. srpna: HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov (17:30),

čtvrtek 11. srpna: Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň (17:30),

úterý 16. srpna: HC Klatovy - HC Škoda Plzeň (18:00),

sobota 20. srpna: Stavanger Oilers - HC Škoda Plzeň (18:00; Liga mistrů),

sobota 27. srpna HK Nitra - HC Škoda Plzeň (17:00; Liga mistrů),

úterý 30. srpna: BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň (17:30).

sobota 3. září: HC Škoda Plzeň - HK Nitra (17:00; Liga mistrů),

čtvrtek 8. září: HC Škoda Plzeň - Stavanger Oilers (18:00; Liga mistrů).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud