25. července 2016 • 16:27

Olomouc zahájila přípravu na ledě a hledá náhradu za Buce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
I s řadou nových posil se dnes poprvé na ledě objevila hokejová Olomouc. Svěřenci Zdeňka Venery a Jana Tomajka se s obměněným kádrem budou v nadcházející sezoně snažit zopakovat překvapivý postup do čtvrtfinále extraligy.


Veneru však znovu čeká konsolidace sestavy a s ní spojené hledání náhrady za nejproduktivnějšího hráče Dávida Buce, který touží po angažmá v zahraničí a jako volný hráč zkouší získat smlouvu v KHL.

"Když přijdete o nejproduktivnějšího hráče, je to vždy ztráta. Obzvláště při naší malé produktivitě, kterou jsme měli v minulé sezoně. Ale doufám, že jeho body nahradíme, někdo z nových hráčů tu díru může klidně zacelit," řekl ČTK Venera.

Produktivita by do hanáckého týmu mohla přijít s některými nováčky. Kohouty posílili útočníci David Ostřížek a Vilém Burian (Brno), Petr Strapáč (Vítkovice), Tomáš Fořt (Zlín), Adam Zeman (Jihlava) a brankář Martin Falter (Brno). Vedle Buce naopak skončili ještě brankář Tomáš Vošvrda (Bayreuth), Peter Húževka (Žilina), Matěj Pekr (Kladno), Richard Diviš (Jihlava) a smlouvu klub neprodloužil Radimu Kucharczykovi s Tomášem Valentou.

Na prvním tréninku navíc Olomouci chyběli zranění Rašner a Řípa, až příští týden se k týmu připojí obránce Skrbek. "Teď je nás tu pětatřicet i s gólmany. Postupně to budeme redukovat. Myslím, že během týdne, čtrnácti dnů to částečně zúžíme," řekl Venera, který v úvodu přípravy podobně jako další kluby testuje i některé hráče bez smlouvy. "Máme tu pár kluků, ale jména bych si nechal pro sebe."

První přípravný duel Olomouc sehraje příští úterý proti Jihlavě.

Program přípravných zápasů:

úterý 2. srpna: Jihlava - Olomouc (18:00),

čtvrtek 4. srpna: Třinec - Olomouc (17:00),

úterý 9. srpna: Olomouc - Zlín (17:00),

čtvrtek 11. srpna: Hradec Králové - Olomouc (17:00),

úterý 16. srpna: Nižnij Novgorod - Olomouc (18:00),

čtvrtek 18. srpna: Karlovy Vary - Olomouc (18:00),

úterý 23. srpna: Zlín - Olomouc (18:00),

čtvrtek 25. srpna: Olomouc - Hr. Králové (17:00),

úterý 30. srpna: Olomouc - Trenčín (17:00),

čtvrtek 1. září: Trenčín - Olomouc (17:00).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud