25. července 2016 • 19:46

Biatlonistka Koukalová se snaží zrychlit střelbu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Biatlonistka Gabriela Koukalová se s chutí připravuje na příští sezonu. Vítězka Světového poháru má za sebou perné soustředění v Novém Městě na Moravě a v tréninku chystá novinku - snaží se zrychlit střelbu.


"Snažím se víc zapracovat na střelecké stránce, protože jsem si říkala, že už to fanouškům nemůžu dělat, abych je na střelnici napínala tak dlouho. Snažím se proto udělat skok v rychlosti střelby," řekla Koukalová novinářům. Zrychlení střelby je největší změnou, o kterou se v poslední době pokouší. "To rozhodně," přikývla.

Královna uplynulé zimy bývá na střelnici přesná, ale tráví na "rohožce" padesát metrů od terčů více času než soupeřky. Důvod? "Přepečlivost na úkor výsledku," vysvětlila. "Musím tuto vlastnost potlačit a snažím se o rychlopalbu."

Například v poloze vleže by ráda zrychlila o tři až pět vteřin. "Pokud bych to zvládla, tak to bude super. Ono se to nezdá, je to relativní, že to jsou tři vteřiny, ale je to hodně dlouhý čas," řekla s tím, že pokroky v tréninku dělá zatím je malé a dodala: "Musím si to odmakat, a jestli přijde dobrý výsledek, tak budu mít ještě větší radost."

Znovu trénuje především s mužskou částí reprezentace a v minulých týdnech absolvovala náročné soustředění na Vysočině. "Teď mě čeká pět volnějších dnů. Bude to taková zotavovna po těch galejích, co jsme měli," řekla biatlonistka.

V přípravě cítí nadšenou a touhu pracovat, aby navázala na předchozí zimy. "Chce se mi moc. Motivaci mám," uvedla. Stejné zanícení vidí také u ostatních členů týmu. "Je v jejich očích hodně patrné. Snažíme se pracovat co nejintenzivněji a když vydrží zdraví, tak dobrá nálada je. A to štěstí na nás snad počká," řekla.

Olympijské hry v Riu de Janeiro bude sledovat možná více než jindy. Její manžel Petr Koukal totiž startuje v Brazílii v badmintonu. Sledovat ale chce co nejvíce sportů. "Nabourává to ale soustředění ve Francii. Tréninky zaberou tolik času, že nestihnu sledovat tolik disciplín, kolik bych chtěla, ale budu se snažit," řekla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud