25. července 2016 • 20:08

Hubník věří, že se Plzeň poučila z loňského vyřazení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán Roman Hubník si je vědom, že fotbalisty Plzně čeká hned na úvod sezony zřejmě její nejdůležitější dvojzápas. Západočeši v úterý rozehrají úvodním utkáním doma 3. předkolo Ligy mistrů s Karabachem a dvaatřicetiletý lídr defenzivy věří, že si povedou lépe než vloni, kdy ve stejné fázi kvalifikace vypadli s Maccabi Tel Aviv.


"Každý takový neúspěch je pro tým důležitý, protože je to příležitost k zamyšlení se nad sebou, jestli všichni udělali pro společný úspěch maximum. Doufám, že nám loňský rok pomůže a teď přes 3. předkolo přejdeme," řekl Hubník na tiskové konferenci.

Plzeň vloni vyhrála v Izraeli 2:1, ale v domácí odvetě inkasovala v závěru dvě branky a prohrála 0:2. "Vloni jsme k tomu měli blízko, ale bohužel domácí zápas jsme nezvládli. Teď to máme trošku naopak, hrajeme první zápas doma. Cítím se stejně jako před rokem. Jsme připraveni a doufám, že to zvládneme lépe než před rokem," uvedl Hubník.

Je mu jasné, že výsledek 3. předkola může zásadně ovlivnit další průběh startující sezony. "Je před námi klíčový dvojzápas sezony. Já osobně mám v sobě takovou tu zdravou nervozitu a kluci ji mají taky. Ale doufám, že to na hřišti z nás spadne. Matematika je jasná, doma chceme zvítězit a neinkasovat," řekl Hubník.

S Karabachem si Plzeň zahrála před dvěma lety v přípravě a prohrála 1:3. Hubník nastoupil v 58. minutě. "Z toho přátelského zápasu si člověk pamatuje jen výsledek. Přátelské zápasy se odehrávají v duchu toho, že jeden poločas hraje jeden tým, druhý poločas druhý. Viděli jsme sestřih jejich aktuálních zápasů a máme o nich i další informace. Víme, jaké kvality mají směrem dopředu. Tým je silný, ale věřím, že postoupíme," dodal reprezentační stoper.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud