25. července 2016 • 20:14

Prvoligový rekordman Stach už se adaptoval v Plzni a vyhlíží LM

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kádr třetího týmu minulé extraligové sezony Plzně v létě posílil nejproduktivnější hráč první ligy David Stach z Kladna. Tvořivý střední útočník překonal ve druhé nejvyšší soutěži díky 91 kanadským bodům za 25 branek a 66 nahrávek v základní části dosavadní rekord Václava Prospala z ročníku 2004/05. Indiáni si tak od jeho příchodu slibují zvýšení produktivity.


"Bude to pro mě určitě náročnější; je to o soutěž výše, ale očekávání ode mě budou stejná. Budu se snažit pomoci co nejvíce týmu, i když tlak bude větší," řekl Stach novinářům.

Plzeň hraje útočný hokej, ale také hodně náročný. Věří však, že to by mu nemělo dělat potíže. "Doufám, že se mi bude dařit. Jsem spíše nahrávač, střelec moc dobrý nejsem. Zatím začínáme a nevím, ke komu mě trenéři zařadí. Rozhodně si nevybírám. O roli v týmu jsme se ale nijak zvlášť nebavili, tu si budu muset vybojovat. Všechno se bude odvíjet od toho, jak bude vypadat sezona," dodal Stach.

Čtyřiadvacetiletý forvard si díky bodové explozi mohl nové působiště vybírat z více nabídek, ale nakonec se rozhodl pro přestup na západ Čech. "Měl jsem nabídky z několika týmů, z té plzeňské jsem měl ale po hokejové stránce nejlepší pocit. Jednání s majitelem Martinem Strakou a manažerem Tomášem Vlasákem byla skvělá," vysvětlil své rozhodnutí Stach, který se s rodinou už přestěhoval do Plzně a dobře zapadl také do kabiny Indiánů.

"Plzeň je snad jediný tým v extralize, kde jsem prakticky nikoho neznal. V mládežnických reprezentacích jsme se potkávali s různými kluky, ale nikdo z jich v Plzni není. Znal jsem se akorát s Michalem Moravčíkem, který strávil část sezony v Kladně. Tohle ale nebyla žádná potíž, sžil jsem se tu rychle. Je tu hodně mladých kluků, takže je v kabině sranda. Seznamování proběhlo v pohodě," přiblížil svoji aklimatizaci v Plzni.

Na úvod suché části přípravy ho trápily potíže s kolenem. "Koleno samo o sobě drží a je v pořádku. Už mě to vůbec neomezuje, a tak trénuji naplno," těší Stacha při zahájení tréninků na ledě dobrý zdravotní stav.

"Příprava na suchu už byla dlouhá a všichni se moc těšíme na led. Každý hraje nejradši zápasy. Čeká nás navíc Liga mistrů, což je velké lákadlo. Nikdy jsem nic podobného nehrál. Hrají to nejlepší týmy v Evropě a bude to skvělé srovnání. Motivace bude velká, určitě chceme v zahraniční konfrontaci obstát," řekl Stach s vyhlídkou na souboje s norským Stavangerem a slovenskou Nitrou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud