26. července 2016 • 09:36

Volejbalistky začaly přípravu na kvalifikaci ME i s Havlíčkovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S univerzálkou Anetou Havlíčkovou dnes zahájily české volejbalistky pod vedením německého kouče Alexandera Waibla první blok přípravy na dva zářijové kvalifikační turnaje o postup na mistrovství Evropy. Další čtyři legionářky smečařka Helena Havelková, univerzálka Tereza Vanžurová, blokařka Nikol Sajdová a libero Julie Kovářová se ze soustředění v Hradci Králové omluvily.


"Ve výběru je nyní osmnáct hráček. Kádr, který bojoval v turnaji Grand Prix, ještě rozšířily nahrávačka Monika Šmídová a libero Šárka Melichárková," řekl ČTK manažer týmu Peter Goga.

"V Hradci Králové to většina z nás poměrně dobře zná z loňské přípravy. Těšila jsem se hlavně ale na holky a celý realizační tým. Dlouho jsem je neviděla, tak si konečně budeme moci i trochu popovídat," uvedla v tiskové zprávě Havlíčková.

Po více než měsíční přípravě čekají reprezentaci na začátku září ve Slovinsku dvě přátelská utkání s výběrem Chorvatska a o týden později v Hradci Králové dva duely s Polskem.

První kvalifikační turnaj je na programu od 16. do 18. září v Brně, druhý se odehraje o týden později ve Slovinsku. Soupeřkami českých volejbalistek budou v obou turnajích vedle Slovinska ještě Bělorusko a Řecko.

Vítězové šesti skupin postoupí na mistrovství Evropy, které se uskuteční příští rok v Ázerbájdžánu a Gruzii. Týmy z druhých pozic budou hrát baráž o tři zbývající místa.

Nominace volejbalistek na kvalifikaci ME:

Nahrávačky: Pavla Vincourová (Lodž/Pol.), Lucie Smutná (Drážďany/Něm.), Monika Šmídová (American University/USA).

Smečařky: Andrea Kossányiová (Vratislav/Pol.), Michaela Mlejnková (Stuttgart/Něm.), Eva Hodanová (Olymp Praha), Marie Toufarová (Drážďany/Něm.), Helena Kojdová (Düdingen/Švýc.)

Univerzálky: Aneta Havlíčková (Lokomotiv Baku/Ázerb.), Petra Kojdová (Ostrava), Tereza Rossiová (Casalmaggiore/It.).

Blokařky: Barbora Purchartová (Straubing/Něm.), Veronika Trnková (Prostějov), Eva Rutarová (Berlín/Něm.), Klára Vyklická (Olymp), Iva Nachmilnerová (Ostrava).

Libera: Veronika Dostálová (Olymp), Šárka Melichárková (KP Brno).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud