26. července 2016 • 14:57

Budeme fárat, jak bude trenér vyžadovat, přislíbil Rolinek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Co napravovat mají hokejisté Pardubic při ohlédnutí za minulou sezonou, kterou končili potupně až ve skupině o umístění. Tým vedený kapitánem Tomášem Rolinkem nechce dopustit, aby se něco takového opakovalo. Podobný strašák motivuje Východočechy o to více v probíhající přípravě.


K lepším časům má týmu pomoci i důrazný kouč Peter Draisaitl, který mužstvo převzal v průběhu minulé sezony a dostal důvěru i dál. "Ráno před prvním tréninkem na ledě nám představil svou vizi a jak chce s námi pracovat. A bylo to hned vidět; určitě budeme fárat a plnit, co po nás trenér požaduje. Od toho se pak budou odvíjet naše výsledky," věří Rolinek v zúročení tvrdé letní dřiny.

Šestatřicetiletý mistr světa z roku 2010 netají touhu dát fanouškům tradičního klubu zase důvod k radosti. Nejen výsledky, ale i dobrým hokejem. "Chci, abychom se my hráči prezentovali spolu s realizačním týmem jinak než vloni. Nechceme se k tomu už vracet. Máme to sice stále v hlavě, ale o to více nechceme dopustit opakování poslední sezony," prohlásil odhodlaně Rolinek.

Připustil, že první tréninky jsou těžké. "Skočili jsme do toho. Žádné rozcvičení, rovnou od první minuty jedeme naplno. A co jsme se v kabině bavili po prvním tréninku, tak toho všichni měli plné zuby. Ale to je dobře. Energii tu má každý, všichni jsme odpočinutí. Bylo by špatně, kdyby to neplatilo," pochvaloval si Rolinek.

Každý z Draisaitlových svěřenců už se těšil, až Dynamo vyjede na led. "Jsme hokejisté, naše práce je na ledě. Takže jsme rádi, že nemusíme pouze běhat, jezdit na kole a zvedat těžké činky," přitakal Rolinek.

Věří, že velká obměna kádru přinese svěží vítr do kabiny a vybalancuje tým pro úspěšné působení v extralize. "Budeme nejen mužstvo bojovníků, ale máme tu i šikovné hráče. Správný tým není složen jen z dvaceti rváčů nebo technických hokejistů. Je potřeba, aby mužstvo bylo komplexně vyvážené, a já doufám, že náš tým je dobře složený," podotkl Rolinek.

Sílu týmu prověří zajímavá skladba přípravných duelů. Skládá se z účasti a tří zápasů na silně obsazeném Mountfield Cupu, čtyř vystoupení v Lize mistrů a jediného zápasu s přívlastkem přátelský proti Mannheimu.

"Potřebujeme nyní odvést těžkou práci na ledě, to je základ. Samozřejmě v kabině vnímáme pozitivně, že nás čekají výborní soupeři, ať už hovoříme o obou mužstvech z KHL (Omsk a Ufa) nebo o Mannheimu, se kterým hrajeme posléze. Všechno to budou těžké zápasy, žádná přátelská utkání," očekává Rolinek, jehož se spoluhráči kromě ruských klubů čeká na Mountfield Cupu i derby s Hradcem Králové.

"Bude to poslední zápas na turnaji. Sám beru derby o něco více než ostatní týmy v extralize. Je to sice přípravné utkání, ale budeme hrát o umístění a navíc proti rivalovi. I tento duel bude mít pořádný náboj," předpovídá Rolinek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud