26. července 2016 • 16:34

Za Bacha se stydím, řekl o šéfovi MOV jeho krajan Harting

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijský vítěz v hodu diskem a nesmiřitelný bojovník proti dopingu Robert Harting z Německa tvrdě kritizoval svého krajana v čele Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Thomase Bacha. Kvůli rozhodnutí MOV nechat start ruských sportovců na jednotlivých federacích Harting uvedl, že se za Bacha stydí.


"Pro mě je součástí dopingového systému, ne antidopingového," uvedl jednatřicetiletý Harting, jenž je svým striktním postojem k dopingu proslulý. Předloni například odmítl figurovat v nominaci na anketu o nejlepšího atleta světa společně s bývalým dopingovým hříšníkem Justinem Gatlinem.

"Není to poprvé, co jsem z Thomase Bacha zklamaný. Nyní ale mé zklamání dosáhlo nové dimenze," uvedl Harting v reakci na rozhodnutí MOV nezakázat start v Riu de Janeiro všem ruským sportovcům.

Trojnásobnému mistru světa a dvojnásobnému mistru Evropy také vadí, že se her nebude moci účastnit běžkyně Julia Stěpanovová, která pomohla svou výpovědí odhalit dopingový skandál v ruské atletice. "To není správné. Zabránila velkým škodám pro atletický svět. Její start by byl ale úderem do tváře (ruskému prezidentovi) panu Putinovi. Proto k tomu nedojde," dodal trojnásobný nejlepší sportovec roku v Německu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud