26. července 2016 • 17:32

Na Masarykově okruhu se v říjnu poprvé pojede závod na 24 hodin

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brněnský Masarykův okruh bude v říjnu poprvé v historii českého motosportu hostit čtyřiadvacetihodinový závod. Podnik Epilog z mezinárodního seriálu 24H Series byl původně plánován stejně jako loni na 12 hodin, ale před pár dny nizozemská pořadatelská agentura Creventic délku zdvojnásobila. Závod začne v sobotu 15. října v poledne. O novince informuje týdeník Euro.


"Je to unikátní příležitost, protože možnost závodit 24 hodin nenabízí příliš okruhů. K rozhodnutí nás vedly četné žádosti jezdců, kteří v Brně chtěli jet čtyřiadvacetihodinovku," uvedla Helen Roukensová z Creventiku. Vytrvalostní okruhové závody na 24 hodin se jezdí například v Le Mans, Spa-Francorchamps, na Nürburgringu nebo v americké Daytoně.

Provizorní listina pro brněnský závod čítá 57 vozidel. Představí se opět několik českých týmů včetně loňských vítězů Scuderia Praha s rudým speciálem Ferrari 488 GT3. "Pravděpodobně pojedeme ve složení Peter Kox, Matteo Maluceli, Josef Král a já," přiblížil Jiří Písařík, pilot a spolumajitel stáje.

Domácí barvy bude v Brně dále hájit i Válek Autosport s vozem BMW M3 GTR a také RTR Projects s KTM X-BOW GT4. Kromě nich předvedou zahraniční týmy silná "gétečka" Mercedes AMG, Audi R8 LMS, Aston Martin Vantage či Porsche 991.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud