26. července 2016 • 23:34

Neviděl jsem, že by někdo Karabach takhle zatlačil, řekl Pivarník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jediné, co může trenér Roman Pivarník vytknout plzeňským fotbalistům po úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů s Karabachem, je malé tlačení se do koncovky. I proto uhráli jen bezbrankovou remízu. Jinak byl s výkonem svých nových svěřenců spokojen. Nikdo prý v posledních zápasech nedokázal Karabach tak zatlačit, jako se to povedlo českému mistrovi.


"Chtěli jsme být aktivní, soupeře jsme zatlačili tak, jak jsem ani v jednom jejich utkání neviděl, ale potvrdilo se, že je to kompaktní tým, který dostává málo branek," hodnotil Pivarník na pozápasové tiskové konferenci.

"Snažili jsme se je přehrát, měli jsme dvě velké příležitosti, ze kterých jsme měli dát gól. Ve druhé půli jsme vytvořili ještě větší tlak na soupeře, ale když hráče Karabachu začaly chytat křeče, tak nás přibrzdilo vyloučení Baránka," dodal.

Na Plzni se projevilo, že přes léto pod Pivarníkem pracovala na represinku, a na hřišti dominovala, ovšem jen po vápno soupeře. Tam se příliš neprosadila. Pouze Krmenčík hlavou po rohu trefil tyč. "Otázkou je, zda to bylo naší hrou, nebo pevnou defenzivou soupeře, který byl zalezlý kolem šestnáctky. Bylo ale hodně prostoru před šestnáctkou, proto mě mrzí, že jsme málo stříleli ze střední vzdálenosti. Tam musí být střel mnohem více. To je ale asi jediné, co mohu hráčům vytknout spolu s větší odvahou jít do šestnáctky," prohlásil Pivarník.

Bezbrankovou remízu však považuje do odvety za nadějný výsledek. "Až na výhru je to asi nejpřijatelnější výsledek doma. Hlavní je nula vzadu," dodal.

Ještě před odvetou v Karabachu čeká Plzeň sobotní duel prvního ligového kola v Jihlavě. "Pro nás to je trochu komplikace, protože nás čeká náročná cesta do Baku a před tím budeme hrát ve tři hodiny odpoledne v těchto vedrech. To nikomu nepřidá. Zvláště, když jsme dnes hráli na doraz. Ale uděláme vše pro to, abychom oba zápasy zvládli," doplnil Pivarník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud