27. července 2016 • 12:32

Fotbalisté Zlína touží vylepšit třinácté místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dosáhnout na lepší umístění než v minulé sezoně chtějí fotbalisté Zlína. Loňský nováček skončil po slibných podzimních výsledcích a nevydařené jarní části třináctý. V letní přestávce tým posílili středopolaři Josef Hnaníček a David Štípek, konkrétní cíl si ale klub nestanovil.


"Řadíme se k týmům, které hrají od pátého místa níže. Mezi nimi jsou rozdíly minimální a s každým se dá hrát. Špička se pohybuje jinde," uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér Zlína Bohumil Páník.

Na jaře jeho svěřenci ani jednou nevyhráli, pouze šestkrát remizovali a zachraňovali se až na poslední chvíli. "Kromě utkání v Ostravě jsme přitom zbytek jarní části neodehráli špatně. Výsledkově se nám však nedařilo, zápasy jsme nepřeklopili na svou stranu. Navíc nás postupně sužovala zranění. Nepomohli nám ani brankáři," zhodnotil uplynulý ročník Páník.

Je přesvědčen, že současný kádr je silnější. "Premiérová sezona byla velmi náročná. Dala nám hodně zkušeností. Nyní už celý tým ví, co jej čeká. Jsem rád, že se podařilo kádr stabilizovat bez větších změn," doplnil manažer klubu Zdeněk Grygera.

Kouč Páník je s posílením týmu spokojený. "Hnaníček je variabilní hráč do středu pole. Není jen defenzivní, dokáže střílet i branky. A Štípek je dobrá trefa. Kvalitní hráč, dobrý kluk do kabiny. Mezi posily počítám i Živuliče, který celé jaro promarodil," řekl Páník. Na hostování pokračuje brankář Tomáš Holý ze Sparty a z hostování se vrátil středopolař Miloš Kopečný.

Tým po sezoně opustili Štěpán Koreš a Ladislav Benčík, Lukáš Motal odešel na rok do Znojma a aktivní činnost ukončil Štěpán Červenka.

V přípravě odehrál Zlín osm utkání. Prohrál jen jednou hned na úvod s Myjavou, pak si připsal čtyři vítězství, ale v závěrečných třech duelech jen remizoval. Nevydařená generálka s Frýdkem-Místkem s výsledkem 2:2 kouče nepotěšila. "Dostali jsme výstrahu. Někdy to může být výhoda, která mužstvo zmobilizuje. Snad nám tento výsledek pomohl," věří Páník.

Ekonomicky je na tom klub dobře, rozpočet je v porovnání s minulou sezonou srovnatelný. "Máme jej z devadesáti procent naplněn," uvedl nový ředitel klubu Leoš Gojš.

Do nové sezony vstoupí Zlín v sobotu domácím duelem s Příbramí. "Prvního soupeře delší dobu studuji, jeho hráčský kádr prošel obrovskými změnami. Takové zemětřesení nepotkalo žádné mužstvo. Je pro nás těžko čitelné," poznamenal Páník, jenž se musí v začátku sezony obejít bez zraněných Antonína Fantiše, Dame Diopa a Šimona Chwaszcze.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud