27. července 2016 • 14:48

Jihlava před sezonou z poloviny obměnila kádr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jihlava vstupuje již do své páté prvoligové sezony v řadě s výrazně obměněným kádrem. Trenér Michal Hipp se rozloučil hned s jedenácti fotbalisty a místo nich osm přivedl. V týmu věří, že změny prospěly a že Vysočina bude moci pomýšlet výše než na letošní 11. příčku. Lepší výsledky vedení očekává zvláště v domácím prostředí.


"Obměna kádru nám jednoznačně prospěla, jelikož náš kádr potřeboval okysličit a oživit. Jediným záporem je zranění dvou hráčů v posledním přípravném zápase," řekl Hipp na dnešní tiskové konferenci. "Co se týče obměny, tak takovou jsem ve své kariéře ještě nezažil. Ale náš tým teď považuju za výborný," dodal kapitán Lukáš Vaculík.

V létě z Vysočiny odešli Tomáš Marek, Ondřej Šourek, Marek Jungr, Josef Bazal, Radek Voltr, Petr Nerad, Tomáš Kučera, Vladimír Kukol či Patrik Demeter. Naopak přišli zkušení hráči Antonín Rosa, Lukáš Zoubele, vrátil se Haris Harba a jako zajímavé posily se jeví i cizinci Zvonimir Blaič, Jozef Urblík a lotyšský ofenzivní záložník Davis Ikaunieks.

V rámci letní přípravy absolvovali fotbalisté Jihlavy devět utkání, pět vyhráli, jednou remizovali. "V generálce jsme zvítězili 5:0, i když k naší hře mám mnoho připomínek. Je však vidět, že víme, co chceme hrát a co máme hrát. Jsem rád, že v týmu panuje poměrně velká konkurence. Většinu postů máme velmi dobře zdvojených. Z hlediska ligové soutěže jsem optimistou," řekl Hipp.

Jihlavu však čeká velmi těžký vstup do ligy, protože doma přivítá úřadujícího mistra Plzeň. "Těším se na atraktivní utkání proti Plzni. Snad nás čeká plný dům a duel v parádní atmosféře. Ale bude to nesmírně těžké utkání. Budeme však dělat vše pro úspěch," dodal Hipp.

Do nové sezony jde vedení klubu i s mimosportovními závazky. Ředitel klubu Zdeněk Tulis chce na stadionu postavit multifunkční tribunu a navýšit tak kapacitu na 6700 diváků.

"Dlouhodobě vnímáme významné nedostatky našeho stadionu. Je jím zejména nízká kapacita pro zápasy s atraktivními soupeři, kterou ještě snižuje řada sedadel se špatným výhledem na hrací plochu. Zainvestovali jsme proto kompletní zpracování studie, která si klade za cíl vybudování multifunkčního objektu, který rozhodně nebude sloužit výhradně fotbalu," řekl Tulis s tím, že by v tribuně bylo i bydlení pro seniory.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud