27. července 2016 • 19:19

Chceme opět zažít základní skupinu EL, přeje si liberecký Pokorný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Liberce ve čtvrtek vstoupí úvodním zápasem 3. předkola na půdě Admiry Wacker Mödling do Evropské ligy a kapitán Lukáš Pokorný věří, že stejně jako vloni dokážou dojít až do základní skupiny. Cítí, že mužstvo má stejně velkou sílu jako před rokem a tréninky jsou dokonce podle něj možná nejkvalitnější za dobu jeho působení v A-týmu.


"Všichni se strašně těšíme, až už to začne. Minulá sezona nás naplnila velkým očekáváním, že by to třeba mohlo vyjít znovu. Přejeme si to zopakovat. Je to obrovská výzva. My, co jsme to už zažili, to chceme zažít znovu. Takový zážitek si za nic nekoupíte," řekl novinářům Pokorný.

Liberec v minulé sezoně až do posledního kola skupiny bojoval s Marseille o postup do vyřazovací fáze Evropské ligy. "Cítíme na nových klucích, že mají chuť to taky zažít. Vyprávěli jsme jim ty zážitky. Síla v týmu je. Když vidím ty tréninky, tak jsou podle mě možná nejkvalitnější, co jsem tady zažil. Teď jen aby si to sedlo. Věřím, že ta paralela bude," doplnil třiadvacetiletý stoper.

Zatímco Liberec čeká soutěžní premiéra v nové sezoně, Admira už odehrála šest utkání. "Určitě mají velkou výhodu, ale zase bych to nepřeceňoval. Mají nějaké zápasy za sebou, hrají prakticky ve stejné sestavě, takže se na nich může projevit trochu ta únava. Ta rozehranost může hrát nějakou roli, ale zase to naše nadšení a těšení se na to, aby to už začalo, určitě tu nerozehranost přebije," mínil Pokorný.

V létě do Liberce přišel zkušený útočník a druhý nejlepší střelec reprezentace v historii Milan Baroš, který by se s Pokorným měl dělit o lídrovství v týmu. "Je tady pět šest lidí, nemůžeme to brát tak, že nás jeden spasí. Je to o tom, že se doplňujeme. On nám pomáhá, něco řekne na tréninku. Nepřišel sem, aby nám rovnal kabinu. Přišel pomoci fotbalově," uvedl Pokorný.

"Přijali jsme ho dobře. Všichni v kabině jsme mladí, vzhlíželi jsme k němu. Je to hezký splněný sen si s ním zahrát. To, co on prožil, by chtěli zažít všichni. Je to velký fotbalista a ukazuje to na tréninku. Můžeme se od něj jen učit, co se týče přístupu," dodal Pokorný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud