28. července 2016 • 15:52

Bohemians chtějí po turbulencích v kádru záchranu a stabilizaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Bohemians Praha 1905 vstupují do sezony s kádrem, který se z poloviny obměnil. Většina odchodů přitom nebyla v plánu vedení klubu. To však i přesto věří, že nový tým pod vedením nového trenéra Miroslava Koubka dokáže navázat na úspěšné jaro a vyhnout se bojům o záchranu. Klíčová je pro klub stabilizace a vyřešení otázky stadionu.


"Rádi bychom vstoupili do sezony pozitivně a ne prohrou jako v posledních pěti letech. Nechceme hrát dole a také doufáme, že znovu budeme první v naplňování kapacity stadionu," řekl ředitel klubu Darek Jakubowicz.

Vše začalo odchodem trenéra Romana Pivarníka do Plzně, místo něho klub angažoval zkušeného Koubka. Jenže postupně začali odcházet hráči základní sestavy - Patrik Schick, Rafael Acosta, Jhon Mosquera, Peter Čögley či naposledy gólman Zdeněk Zlámal.

"Po posledním jarním zápase jsem si myslel, že budu mít klidné léto, pak to ale začalo. Pro mě byly poslední dva měsíce trochu adrenalinový sport," řekl sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

"Čögley se vrátil na Slovensko kvůli přítelkyni, Mosquera měl smlouvu, s Acostou jsme byli na smlouvě domluveni, přesto odešli. Pohyb v kádru byl nestandardní. Platili jsme daň za úspěch v minulé sezoně, kdy mužstvo hrálo kvalitní fotbal. Jsem hrozně moc rád, že tu nelehkou roli trenéra vzal Míra Koubek, zkušený trenér, jen tak něco ho nepřekvapí," dodal Držmíšek.

Do kabiny naopak přišli Tomáš Berger, Martin Dostál, stoper Antonín Křapka, Zdeněk Linhart a Estonec Siim Luts. "Ještě jednáme o příchodu brankáře Viktora Budinského, kde už to vidím jen jako administrativní záležitost. Trénují s námi i Jan Kuchta ze Slavie a Jiří Jeslínek. Ten se k nám ve středu připojil a věříme, že u nás bude působit," doplnil Držmíšek.

Zatím naopak padla možnost, že by přišel Matěj Pulkrab ze Sparty. "Máme také dohodu s Plzní, pokud budou uvolňovat hráče na hostování, tak s námi budou jednat jako s prvními. Zatím ale nebyl hráč, který by se nám hodil," doplnil Držmíšek.

"Byla to nestandardní příprava, v kádru byla turbulence, změnila se polovina kádru. S tím jsem trochu nepočítal, ale jsme tu od toho, abychom si s tím poradili. Trápí mě jen různá úroveň trénovanosti hráčů. Je to dobrodružná práce. Nepřivedli jsme ale špatné hráče a vidím v týmu potenciál," řekl trenér Koubek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud