29. července 2016 • 13:29

Reprezentace uzavřela kemp v Rokycanech, Jandač si ho pochvaloval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtou a zároveň poslední tréninkovou jednotkou dnes uzavřeli adepti hokejové reprezentace přípravný kemp v Rokycanech. Nový hlavní kouč národního týmu Josef Jandač si průběh akce pochvaloval. Byla z jeho pohledu přínosná po všech stránkách, i pro vzájemnou komunikaci mezi členy realizačního týmu pro Světový pohár.


"Vše proběhlo dobře, ať už po stránce sportovní, tak i té organizační. Důležité bylo, že se nikdo nezranil. Byla to třídenní záležitost, takže jsme se snažili být vstřícní a věcní. Celkově to určitě splnilo naše očekávání, podobně jako před rokem v Jihlavě," řekl dnes ČTK Jandač.

Osloveným hráčům naordinoval jen tréninky na ledě. "Měli jsme celkem čtyři bloky, v nichž do hráčů nedostanete systémové věci. Ale ukázali jsme jim aktivní hru, kterou bychom chtěli hrát. Říkali jsme jim, co po hráčích chceme, na co se zaměřujeme a podobně. Vše je potom jednodušší, když takový hráč přijede na sraz a ví, co ho čeká," doplnil Jandač.

Přístup pozvaných hráčů se mu zamlouval. Pro mladé adepty národního týmu mohla být velkou měrou inspirativní minulá sezona, v níž nakonec hned několik pozvaných do kempu v Jihlavě zakotvilo v reprezentačním mužstvu až do mistrovství světa v Rusku.

"Kluci pracovali dobře, všichni makali nadoraz. Ale tak to má být, pro národní tým je to jeden ze základních předpokladů. Samozřejmě bylo vidět, že sem jedou s tím, že se chtějí také trochu ukázat. Z našeho pohledu je určitě dobré, že se takhle mohou poznat více mezi sebou. Když na sebe pak narazí, už pak ví, co očekávat," uvedl Jandač.

Ohledně možného využití hráčů v sezoně nechtěl předbíhat událostem. "Na Světový pohár se sice nikdo z nich nedostane, ale pak nás už čeká akce ve Finsku. Bude hodně záležet i na výkonech v klubech. Kluci, co se dostali do týmu v minulém ročníku, podávali výkony v celé sezoně a rozhodně neměli nic zadarmo," zdůraznil Jandač.

V Rokycanech byli kromě trenéra brankářů Petra Jaroše jako asistenti nejen Jiří Kalous s Jaroslavem Špačkem, ale také Václav Prospal a šéf skautingu Jiří Fischer, kteří stejně jako Martin Ručinský z pozice generálního manažera připravují vše potřebné pro tým, který se představí v září na prestižním Světovém poháru.

"I pro nás trenéry bylo přínosem, že jsme si i na ledě osahali tu spolupráci s Vencou Prospalem a Jirkou Fischerem. Platí, že finalizujeme některé věci a ještě probíráme přípravu, co a jak," řekl Jandač.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud