29. července 2016 • 15:33

Basketbalový reprezentant Auda zůstává ve španělské Manrese

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český basketbalový reprezentant Patrik Auda bude nadále hrát za španělský klub Manresa, kde strávil závěr minulého ročníku a pomohl mu k záchraně v nejvyšší soutěži. S vedením se 206 centimetrů vysoký pivot dohodl na roční smlouvě.


Auda začal minulý ročník v Polsku, ale na poslední dva měsíce zamířil do Manresy na své první španělské angažmá a odehrál tam deset zápasů, ve kterých pomohl k těsné záchraně. V šesti utkáních nastřílel dvojciferný počet bodů a průměrně přidával pět doskoků na zápas.

"Preferoval jsem zůstat ve španělské lize, která má velice dobrou kvalitu. Navíc v Manrese zůstává stejný trenér, to také hrálo roli v rozhodování. Za poslední dva měsíce loňské sezony se mi naše spolupráce moc líbila. Chtěl jsem v ní pokračovat. Navíc je vždy trochu jednodušší vrátit se do týmu, kde už jsem nějaký čas strávil, než skočit do neznáma," vysvětlil Auda.

Hned po olympijské kvalifikaci měl přitom touhu zamířit na exotické angažmá do Japonska, jednání však neskončila dohodou. "Jsem cestovatel a moc mi nevadí jít úplně do neznáma, ale nakonec to nedopadlo. Nezůstali jsme v kontaktu s lidmi z Japonska. Nepodařilo se nám na japonský trh proniknout. Možná do budoucna by to mohla být možnost, ale pro tento rok ještě ne," dodal.

V Manrese by se měl stát důležitou postavou týmu. "Mluvil jsem s trenérem i manažerem. Byli spokojeni s prací, kterou jsem tam za dva měsíce předvedl. Po konci sezony od nich byl velký zájem, abych v Manrese ještě rok zůstal. To mě potěšilo. Pro hráče je lepší, když ví, že ho trenér bude potřebovat a bude ho využívat," řekl šestadvacetiletý rodák z Brna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud