30. července 2016 • 21:45

Překážkář Svoboda vyrovnal nejlepší český čas sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Petr Svoboda vyhrál na atletickém mítinku v Novém Městě nad Metují běh na 110 metrů překážek v čase 13,59 sekundy a vyrovnal svůj nejlepší čas sezony z Tábora. Dokázal to i v bezmála dvoumetrovém protivětru.


Formu před cestou do Brazílie testovalo také několik dalších olympioniků. Kladivářka Kateřina Šafránková znovu přehodila hranici 70 metrů, tentokrát o 77 centimetrů. "Je dobře, že jsem si před odletem ještě zazávodila. Myslím, že po čtrnáctidenním soustředění v Nymburce je 70,77 slušný výkon," citoval ji web atletického svazu.

Dálkař Radek Juška dolétl na 798 centimetrů, desetibojař Adam Sebastian Helcelet byl pátý za 734 cm. K tomu ještě přidal 45,63 v disku a 14,72 v kouli. "Je cítit únava po soustředění, ale už se začínám cítit lépe. Dnes jsem spokojený, byl to příjemný mítink. Chci ještě zvládnout pár tréninků před odletem a nejdůležitější je zůstat zdravý," uvedl stříbrný medailista z evropského šampionátu v Amsterodamu.

V tyčkařském sektoru vládla Jiřina Ptáčníková, která se přenesla přes 450 cm. "Dnes nebyly úplně ideální podmínky. Slunce nám svítilo do očí a foukal protivítr, takže to vzhledem k okolnostem nebyl špatný výkon. Cítím velké rezervy a věřím, že v Riu předvedu co nejlepší výsledek," řekla česká rekordmanka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud