18. srpna 2016 • 22:39

Koubek: Nervozita nás svazovala, EL není zápas s Bohemians

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ačkoliv Sparta nedokázala v úvodním utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy proti Sönderjyske vstřelit gól, těšit ji může alespoň čisté konto. Za to vděčí i zákrokům brankáře Tomáše Koubka. Zápas podle něj hodně ovlivnila nervozita letenského celku, Koubek však věří, že v odvetě za týden by měla Sparta zvítězit.


"Byl to nejtěžší zápas z těch, co jsem zatím odchytal, protože když se k vám postaví tři frajeři metr devadesát vysoký, tak to není nikdy příjemný," řekl po zápase Koubek. Zasahovat musel poprvé už v páté minutě zápasu, nejdůležitější akci si připsal po hodině hry. "Vyrazil jsem to reflexivně, protože hráč už byl blízko a já jenom stál a on mě de facto trefil do nohy," popsal nebezpečnou situaci po rohu.

Koubek podobně jako jeho spoluhráči také zaregistroval nejistotu týmu. "Myslím, že nás trochu svazovala nervozita, protože jde o hodně. Je to něco jiného než obyčejný zápas v lize, to je dlouhodobější soutěž. Byli jsme určitě víc nervózní než třeba v zápase s Bohemkou," prohlásil.

"Trochu jsme podlehli jejich fotbalu, který nemá tempo, protože čekáte třeba minutu, než hodí aut," řekl Koubek o předvedené hře dánského celku, který spoléhal právě na standardní situace. Ale i v nervózním průběhu utkání našel pozitiva.

"Zejména po takovém zápase je nula povzbuzení pro celou obranu. Vychytané čisté konto určitě pomáhá i mně, že mám větší šanci být v sestavě i v dalším zápase. Ale hlavní je, aby nám to pomohlo k postupu," zhodnotil výsledek Koubek.

O postupu se rozhodne v odvetě na Letné za týden. "Určitě budeme na domácím hřišti silnější a myslím si, že když dáme míč na zem a vyvarujeme se nervozity, měli bychom vyhrát," dodal Koubek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud