24. srpna 2016 • 17:36

Anderlecht přišel o Praeta, český agent mu pomohl do Sampdorie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Belgický fotbalista Dennis Praet přestoupil z Anderlechtu Brusel do Sampdorie Janov. Dvaadvacetiletý hráč tak už nebude představovat hrozbu pro pražskou Slavii ve čtvrteční odvetě 4. předkola Evropské ligy.


Přestup realizovala česká agentura MLM Sport. "Dennis je velký talent, před dvěma roky získal belgickou Zlatou kopačku a od té doby se řeší jeho přestup do většího klubu. Velký zájem měla Sevilla, kde se však v létě měnil trenér a navíc Anderlecht trval na stanovené ceně. Podmínky splnila až Sampdoria, kde o Dennise stál sám majitel," řekl ČTK agent Martin Říha.

S nadsázkou tak lze říci, že český agent pomohl před odvetou Slavii, protože soupeře připravil o jednoho z klíčových hráčů. "Ústní dohoda se však uskutečnila už pár hodin před prvním utkáním na Slavii. Tento týden už se řešily jen detaily. Přestup nesouvisí s výsledkem prvního utkání," řekl Říha.

Podrobnosti kontraktu nezveřejnil, podle belgických médií stál hráč 10 milionů eur (asi 270 milionů korun). Praet měl v Anderlechtu smlouvu až do roku 2017.

Dvaadvacetiletý odchovanec Genku, který za Anderlecht hrál od 17 let, by v Sampdorii mohl být i konkurencí pro českého útočníka Patrika Schicka. Toho totiž kouč Marco Giampaolo zkoušel během přípravy na podhrotové pozici, na které hrává i Praet. "Ale osobně si nemyslím, že by to byla přímá konkurence pro Patrika Schicka," dodal Říha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud