24. srpna 2016 • 17:41

V nominaci Švédska nahradil Niklase Kronwalla Hampus Lindholm

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Druhou změnu oproti původní nominaci na Světový pohár v Torontu musel udělat trenér hokejistů Švédska Rikard Grönborg. Kvůli zranění se nepředstaví obránce Detroitu Niklas Kronwall a jeho místo zaujal zadák Hampus Lindholm z Anaheimu. V pátek byl dodatečně zařazen do kádru Lindholmův klubový spoluhráč Rickard Rakell, který v útoku nahradil Alexandera Steena ze St. Louis.


"Niklas se s maximálním úsilím snažil, aby byl na Světový pohár připravený, ale bohužel ani tak se mu nepodařilo včas dokončit rehabilitaci. Hampus je velmi dobrý všestranný obránce, který těží ze svých parametrů, bruslení i šikovnosti. V posledních dvou sezonách patřil mezi nejlepší dvojici beků Anaheimu," uvedl v tiskové zprávě Grönborg.

Dvaadvacetiletého Lindholma čeká v dresu švédské reprezentace premiéra. Za tři sezony v NHL sehrál 236 zápasů a připsal si 92 bodů za 23 branek a 69 asistencí. V 34 duelech play off zaznamenal 15 bodů (2+13).

Kronwal měl potíže kolenem a v lednu se podrobil artroskopické operaci. Přestože se zdálo, že by se mohl dát do startu turnaje dohromady, nakonec jej nestihne. Pětatřicetiletý člen Triple Gold Clubu IIHF za vítězství na olympijských hrách (v Turíně 2006), na mistrovství světa (v Rize 2006) i ve Stanleyově poháru (s Detroitem 2008) se tak premiérové účasti na Světovém poháru nedočká.

Světový pohár, který se uskuteční poprvé od roku 2004, se bude hrát od 17. září do 1. října. Švédové narazí ve skupině B postupně na Rusko, Finsko a Výběr Severní Ameriky. V přípravě je čekají dva duely s Finskem - ve čtvrtek 8. září v Helsinkách a o dva dny později v Göteborgu. V generálce nastoupí ve čtvrtek 15. září ve Washingtonu proti Výběru Evropy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud