25. srpna 2016 • 16:11

Jarolím chce hrát na dva útočníky a stavět na minulé kvalifikaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nový trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím má v plánu hrát na dva útočníky, přičemž jeden bude podhrotový. Tomu přizpůsobil i svou první nominaci, když povolal dva silové hrotové útočníky Tomáše Necida a Milana Škodu a dva rychlostní a technické typy Matěje Vydru a Václava Kadlece.


"Moc času na změny není. Sejdeme se v pondělí a ve středu už hrajeme. Budeme mít akorát předzápasový trénink, takže budeme vycházet hlavně z toho, co mají hráči zažité. A věřím, že pochopí některé nové věci a bude to vidět na hřišti," řekl Jarolím na dnešní tiskové konferenci.

Zapracovat chce především na ofenzivě. "Na mistrovství Evropy útočná fáze nefungovala, ale když si vezmeme kvalifikaci, tak tam byly pozitivní věci, na kterých se dá stavět. Musíme samozřejmě začít od obranné činnosti a pak zapracovat na rychlosti v přechodu do útoku. Pak budeme moci být nebezpeční," uvedl nástupce Pavla Vrby.

Premiéru zažije už ve středu v přípravném utkání v Mladé Boleslavi s Arménií. Příští neděli ho pak čeká vstup do kvalifikace o mistrovství světa v Praze se Severním Irskem. "Pokud chceme mít šanci na postup, musíme jít za vítězstvím. Bude to o vůli. Musíme počítat s houževnatým a důrazným soupeřem a musíme být odolní i mentálně a zvládat tlak. Také tam musíme mít v útoku hráče, kteří se nebudou bát chodit do vápna do soubojů," řekl Jarolím.

Na skládání své první nominace měl málo času, neboť ještě na začátku srpna vedl Mladou Boleslav. Situaci mu navíc komplikuje fakt, že v úvodu sezony není forma reprezentantů ideální. "Očekával jsem, že budu povolávat více hráčů ze Sparty a Plzně, abychom mohli vsadit na součinnost. Bohužel se obě mužstva nepotkala s nejlepší formou. O to to bylo složitější," připustil.

Na druhou stranu se však čekalo, že vzhledem k odchodu zkušených hráčů v národním dresu vsadí Jarolím na více nováčků. Nakonec povolal jen dva - Lukáše Pokorného a Jana Sýkoru z Liberce.

"Sledujeme je delší dobu a odvádí kvalitní výkony. Nominaci si zasloužili. Je to ale výzva i pro další hráče, kteří mají dveře otevřené. Snad na sebe upozorní a o dres si řeknou. Rozhodně nemám problém s tím dávat šanci dalším hráčům," řekl Jarolím.

Plánoval pozvat i útočníka Patrika Schicka ze Sampdorie Janov, nakonec ho ale přenechal jednadvacítce. "Sledoval jsem ho v průběhu přípravy, teď dostal prostor i v italské lize. Ovšem vzhledem k tomu, v jaké fázi jednadvacítka je, tak jsme se dohodli, že zůstane tam. V hledáčku je on a Vašek Černý, ale i další mají šanci," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud