25. srpna 2016 • 22:16

Hlasy po utkání fotbalové Evropské ligy Liberec - Larnaka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po odvetném utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy Slovan Liberec - AEK Larnaka (3:0):


Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Oba dva postupy jsou krásné, těžko se to porovnává. Vloni jsme byli v roli outsidera a nikdo nám moc nevěřil. Na druhou stranu tady byli zkušení hráči Pavelka, Šural, Bakoš. Letos to bylo daleko složitější. I když to podle výsledku nevypadá, Larnaka byla jednoznačně nejtěžší z loňských i letošních soupeřů. My jsme měli o mnoho míň zkušené mužstvo, o to to bylo těžší. Dneska jsme byli strašně blízko, a kdybychom nepostoupili, bylo by to brané už jako neúspěch. Na hotelu jsme měli nějakou přípravu a proslov a na hráčích jsem viděl, že tam dají vše. To mě uklidnilo. Larnaka vyřadila Spartak Moskva a zaslouženě. My jsme se poučili z toho, co dělal Spartak špatně."

Jan Sýkora (záložník Liberce): "Je to jeden z nejlepších dnů v mém životě, když se to spojí s tou nominací. Nakoplo mě to, jsem rád, že jsem nominaci dostal, ale soustředil jsem se na tenhle zápas. Jsem rád, že jsme ho zvládli a nad reprezentací budu přemýšlet až v pondělí. Může to vypadat jako sen, ale já vím, čím jsem si prošel, jak si za tím vším jdu. Je to oprávněné, co se děje. Je to odměna za všechno, co jsem fotbalu obětoval."

Lukáš Pokorný (obránce Liberce): "Je to skvělé, jsem plný emocí. Máme ohromnou radost. Myslím, že ten dvojzápas byl možná trošku jednodušší než minulý rok, Hajduk Split nás potrápil víc. Ale tím to nechci snižovat, museli jsme předvést skvělý výkon, abychom postoupili. To se nám první poločas dařilo. Co jsem tady v Liberci, tak jsme takový poločas ještě neodehráli. Dařilo se nám všechno. Co se týče fotbalového života, je to můj nejhezčí den. Když jsem byl malý, ani jsem nečekal, že bych něco takového mohl dokázat. Jsem hrozně šťastný a doufám, že to bude pokračovat. Taková cesta je hezká, doufám, že na ní vydržím. Teď máme vysněnou skupinu, Manchester, Ajax a Dundalk."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud