25. srpna 2016 • 22:43

Hokejisty Pardubic posílil kanadský obránce Leduc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisty Pardubic posílil kanadský obránce Jerome Leduc. Čtyřiadvacetiletý rodák z Québecu působil naposledy na farmě Ottawy v Binghamtonu v nižší zámořské soutěži AHL. Senators jej získali na konci února z Buffala, ale NHL Leduc nikdy neokusil. V AHL nastupoval také na farmě v Rochesteru.


"Hledali jsme dalšího konstruktivního ofenzivního obránce nejen pro přesilovou hru, který dokáže svojí aktivitou podpořit útok," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Dynama Pavel Rohlík. Leduc podepsal smlouvu do konce sezony s opcí. V dresu Pardubic se může objevit už v sobotním utkání Ligy mistrů v Göteborgu proti Frölundě.

V sezoně 2011/12 byl Leduc nejproduktivnějším obráncem juniorské QMJHL v dresu Rimouski. V AHL si připsal v 250 zápasech základní části 67 bodů za 23 branek a 44 asistencí. V sedmi duelech play off zaznamenal jednu přihrávku. Buffalo jej draftovalo v roce 2010 ve třetím kole jako 68. hráče v pořadí.

Leduc je už čtvrtou zámořskou posilou Pardubic před novou sezonu. Do týmu přišli kanadští útočníci Alexandre Mallet z Kalamazoo z ECHL a Justin Hodgman ze švédského Örebro a americký bek Nicholas Schaus z Innsbrucku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud