28. srpna 2016 • 13:51

Soupeřka Špotákové Stahlová ukončila kariéru a bude lékařkou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijské finále v Riu de Janeiro bylo posledním závodem německé oštěpařky Lindy Stahlové v kariéře. Jedna z velkých soupeřek Barbory Špotáková a bronzová medailistka z předchozích her v Londýně se rozhodla kvůli zranění zad ukončit sezonu a s další už nepočítá. Bude se naplno věnovat práci lékařky. V říjnu nastoupí na urologii na klinice v Leverkusenu a zároveň bude pracovat na dokončení dizertační práce.


"Zranila jsem se už před kvalifikací v Riu, jinak by to finále určitě vypadalo jinak," uvedla Stahlová, jež při obhajobě bronzu skončila v Brazílii jedenáctá výkonem pod 60 metrů. "Bez té práce bych teď ještě nekončila a zřejmě bych nikdy nedokázala najít ten vhodný okamžik," řekla čtyřnásobná medailistka z mistrovství Evropy.

Na letošním ME v Amsterodamu skončila druhá (65,25) a zkompletovala medailovou sbírku z kontinentálních šampionátů vedle zlata z Barcelony 2010 a bronzů z Helsinek 2012 a Curychu 2014. Na mistrovství světa bylo jejím maximem čtvrté místo v Moskvě 2013. S osobním rekordem 67,32 jí patří jedenácté místo v historických světových tabulkách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud