28. srpna 2016 • 14:53

Štěstí při drsné havárii! Formule na odpis, pilot jen lehce kulhal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z těch záběrů šel mráz po zádech! Velká cena Belgie formule 1 musela být zhruba na 15 minut přerušena po těžké nehodě Kevina Magnussena, při níž náraz poškodil svodidla. Dánský jezdec havaroval v šestém kole ve vysoké rychlosti v obávané zatáčce Eau Rouge, podle všeho je ale v pořádku. Z vraku vystoupil sám, jen lehce kulhal. Na trať vyjel zpomalovací vůz, ale brzy zavedl jezdce do boxů, protože oprava ochranné bariéry se protahovala. Závod vyhrál německý pilot Mercedesu Nico Rosberg



Ve vedení byl v té době pozdější vítěz Rosberg, za pilotem Mercedesu ale nezůstal po dramatickém úvodu kámen na kameni. Mistr světa Lewis Hamilton z Británie byl po startu z poslední řady už pátý.

Rosberg z pole position odstartoval dobře a vyhnul se možným problémům. To Nizozemec Max Verstappen v red bullu o druhé místo přišel a navíc se zapletl do vzájemné kolize pilotů Ferrari Sebastiana Vettela a Kimiho Räikkönena, kteří se v první zatáčce tlačili před něj.

Vettel nenechal finskému týmovému kolegovi prostor a způsobil kontakt, po němž zůstal stát napříč vozovky. O Räikkönenenův vůz si zase poškodil přední křídlo Verstappen. Všichni tři spolufavorité museli k opravě do boxů, kde se na Räikkönenově podvozku dokonce objevily plameny. Mohl sice pokračovat, ale o kolo zpět.

Těžká nehoda dopadla pro Kevina Magnussena dobře. Pilot F1 odešel od vozu vážněji nezraněn.
Těžká nehoda dopadla pro Kevina Magnussena dobře. Pilot F1 odešel od vozu vážněji nezraněn.
 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud