29. srpna 2016 • 23:10

Funkcionář MOV Hickey zatčený v Riu byl propuštěn z vězení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vysoký činitel Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Patrick Hickey byl ze zdravotních důvodů propuštěn z vězení v Riu de Janeiro. Jednasedmdesátiletý irský funkcionář byl zatčen před téměř dvěma týdny v souvislosti s vyšetřováním nelegálního obchodování se vstupenkami na olympijské soutěže.


Brazilský soud dnes Hickeyho nařídil propustit do domácího vězení. Muž, jemuž hrozí kvůli zapojení do podvodu se vstupenkami soudní proces, musel odevzdat cestovní pas.

Hickey je podezřelý, že je zapojen do podvodu s dublinskou společností PRO10 Sports Management, což je oficiální irský prodejce vstupenek, a mezinárodní firmou THG Sports, jež se zabývá poskytováním doprovodných služeb při sportovních akcích. PRO10 podle policie přepustila vstupenky na olympijské soutěže THG Sports, jež je ilegálně prodávala za nadsazené ceny.

Bezprostředně po zadržení Hickey až do vyřešení případu dočasně odstoupil ze svých funkcí. Bývalý judista je šéfem Evropského olympijského výboru (EOC), Irského olympijského výboru a členem výkonného výboru MOV.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud