25. září 2016 • 19:18

Southampton připravil West Hamu čtvrtou ligovou porážku v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Southamptonu zvítězili v 6. kole anglické ligy nad West Hamem 3:0 po brankách Charlieho Austina, Dušana Tadiče a Jamese Ward-Prowse. Pro West Ham to byla čtvrtá ligová porážka v řadě, tři inkasované góly jej navíc dostaly do pozice týmu s nejhorší obranou v soutěži.


Austin se prosadil ve 40. minutě z první střely na branku v zápase a potvrdil střeleckou formu. Byl to jeho pátý zásah ve čtyřech posledních utkáních včetně dvou tref do sítě pražské Sparty v Evropské lize.

Po změně stran si anglický útočník připsal i asistenci, když po jeho přihrávce v 62. minutě skóroval Tadič. Pro něj to naopak byla premiérová branka v sezoně a zároveň pro Southampton znamenala první ligový zápas, ve kterém se jeho hráčům podařilo dát více než jeden gól. V nastavení pak ještě přidal třetí zásah střídající Ward-Prowse.

Že se jim střelecky dařilo proti West Hamu, není úplně překvapivé. West Ham totiž v šesti kolech ligy prohrál popáté a dostal už 16 gólů. V tomto ohledu je nejhorším týmem Premier League. Naopak Southampton udržel čisté konto v součtu všech soutěží už počtvrté v sezoně.

Southampton nastoupil v sestavě: Forster - Cédric (89. Martina), Fonte, Van Dijk, Bertrand - Romeu, Höjbjerg - Davis, Tadič (80. Ward-Prowse), Redmond - Austin (74. Long).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud