25. září 2016 • 20:26

Florbalisté Vítkovic rozdrtili Liberec 14:5 a vedou superligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté Vítkovic zvítězili ve 2. kole superligy na hřišti nováčka Liberce 14:5 a dostali se do čela tabulky o skóre před Mladou Boleslav. Po šesti bodech mají i třetí Tatran Střešovice a čtvrtí Bulldogs Brno. Mistrovský Chodov v generálce na Pohár mistrů vyhrál v pražském derby nad Spartou 9:6.


Pěti body za čtyři branky a jednu asistencí se podílel na kanonádě Vítkovic Mark Bräuer, hattrick zaznamenal také Jan Šebesta. Střešovice vyhrály v Kladně 8:3 i díky čtyřem bodům za dvě trefy a stejný počet asistencí Filipa Ullmanna. Bulldogs Brno zdolali FbŠ Bohemians 5:4, když svým druhým gólem v utkání rozhodl ve 39. minutě David Coufal.

Chodov vedl na Spartě po první třetině 5:1, ale pak povolil. "Z naší strany to byl takový malý festival nezodpovědnosti. Jsme rádi, že nám to lepilo vepředu. Vstřelili jsme devět branek a zvítězili. Ale rozhodně vzniknul zajímavý studijní materiál, kterému se před odjezdem na Champions Cup musíme věnovat," uvedl trenér Chodova David Podhráský.

Úřadující mistr v prvním kole hrál s Bohemians pod širým nebem na Štvanici a duel zůstal za stavu 5:2 v 38. minutě nedohraný. Na Poháru mistrů čeká Pražany ve švédském Boras v pátek čtvrtfinále s norským Greakerem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud