26. září 2016 • 16:02

V úterním kole proti sobě můžou nastoupit otec a syn Galvasovi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V historii extraligy se poprvé schyluje k souboji otce a syna. V úterním duelu Olomouce s Třincem by proti sobě mohli nastoupit sedmnáctiletý Jakub Galvas na domácí straně a o dvacet let starší otec Lukáš hájící barvy Ocelářů.


Nebývalou konfrontaci v posledních dnech ohrožovaly zdravotní problémy třineckého beka, ale podle posledních zpráv Galvas starší v pondělí už s Oceláři naplno trénoval a generační bitvě teoreticky nic nestojí v cestě.

Snad jen kdyby olomoucký trenér Zdeněk Venera vynechal talentovaného zadáka v nominaci pro utkání. "Bude to záležet na trenérovi, ale kdybych dostal šanci, bylo by to super. Na takový zápas se samozřejmě těším. Už když jsem v létě nastoupil do přípravy s áčkem, tak mě to napadlo, že by to vlastně mohlo vyjít," řekl ČTK Galvas junior.

Rodina Galvasova v Olomouci žije. Zatímco otec Lukáš, bývalý dlouholetý zadák Zlína či Vítkovic, do Třince dojíždí, synové Jakub a Tomáš logicky zvolili hokejový tým v místě bydliště. "Hokej je u nás na talíři často, skoro pořád. Bavíme se o něm hodně," řekl Galvas mladší.

Zajímavé je, že oba Galvasové debutovali v nejvyšší soutěži jako sedmnáctiletí a oba jako hráči reprezentační osmnáctky. Jakuba si vytáhl z dorostu mezi Kohouty Venera na začátku sezony a stihl už odehrát čtyři utkání, opavský odchovanec Galvas senior naskočil do extraligy v sezoně 1996/97 ve Vítkovicích.

Typově jsou však oba hráči jiní. Otec uznává, že jeho potomek je šikovnější v ofenzivě. "Je lepší ve hře dopředu, má lepší ruce. Mně to směrem dopředu s pukem asi nešlo tak jako jemu. Doufám, že nás v úterý neporazí a ještě nedá gól, to bych doma asi nevydržel," řekl s úsměvem Galvas starší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud