26. září 2016 • 22:14

Ztráta pro Evropu. Zranil se Gáborík, ve finále SP nenastoupí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Výběru Evropy se budou muset ve finále Světového poháru v Torontu proti Kanadě obejít bez slovenského útočníka Mariána Gáboríka. Hráč Los Angeles se zranil v nedělním semifinále se Švédskem. Problémy s nohou jej podle vyjádření generálního manažera Kings Deana Lombardiho pro deník Los Angeles Times vyřadí na osm týdnů a zmešká tak i start sezony NHL.



Gáborík opouštěl dnes Air Canada Centre o bedlích, ale trenér Výběru Evropy Ralph Krueger pouze uvedl, že má zranění v dolní části těla a bude o jeho stavu jasno až po dalších vyšetřeních. Podle generálního manažera Evropy Miroslava Šatana si Gáborík zranil nohu po zásahu pukem.

Gáborík se trefou na 1:1 (ve 37. minutě) podílel na vítězství nad Švédy 3:2 v prodloužení. Výběr Evropy díky němu bude bojovat o triumf ve finálové sérii s Kanadou na dva vítězné zápasy, první se hraje ve středu ve 2:00 SELČ.

Na turnaji slovenský útočník zaznamenal ve čtyřech duelech dva góly. V uplynulé sezoně NHL si v dresu Los Angeles připsal v 54 zápasech 22 bodů za 12 tref a 10 asistencí, ve čtyřech utkáních play off zaznamenal jednu přihrávku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud