27. září 2016 • 22:05

Vondrka: Jsme naštvaní sami na sebe, hráli jsme lehkovážně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova mohli po 64 letech vyrovnat historický klubový rekord v počtu sedmi po sobě jdoucích výher. Zastavili se těsně před ním. Dosud neporažení Severočeši skolili v nastavení v předchozích kolech oba finalisty minulého play off Liberec a Spartu, ale tentokrát jim prodloužení nevyšlo.


Chomutovu cestu k rekordu zastavily zatím trápící se Pardubice, které dosud nebodovaly a v posledních dnech sáhly ke změnám v trenérském i hráčském týmu. "Rekordy jsou jenom čísla, nás štvou body, které jsme ztratili," řekl kapitán týmu Michal Vondrka. "Potřebujeme hlavně zvládnout celou základní část," uvědomuje si čtyřiatřicetiletý forvard, jenž přitom zvyšoval v 18. minutě zápasu už na 3:1 pro Piráty.

"Jsme hodně naštvaní sami na sebe, že jsme prohráli," netajil Vondrka. "Pardubice byly po první třetině bídné, kdybychom to ve druhé třetině nepohnojili a hráli naší hru, tak jsme dneska museli vyhrát o hodně gólů," domnívá se Vondrka. "Byl to zvláštní zápas a padlo hodně gólů. Hráli jsme divně; lehkovážně až riskantně," přiznal Vondrka.

Ve druhé třetině měl Chomutov i porci smůly, neboť si dal dva vlastní góly poté, co pardubický forvard Petr Hubáček dvakrát úspěšně nastřelil brusle domácích hráčů. "Zápas nám utekl právě ve druhé třetině, když jsme dostali dva smolné góly, což nás srazilo a Pardubice dostalo do hry," hledal zlomový okamžik Vondrka.

Ze svého gólu měl tak s ohledem na konečný výsledek jen malou radost, ale nezapomněl ocenit spoluhráče Ivana Humla, který měl na jeho zásahu velký podíl. "Ivánek mi to dal výborně před prázdnou bránu. Tahle akce měla oči, klobouk dolů," smekl Vondrka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud