27. září 2016 • 23:51

Kouč Trpišovský prý má zájem vést Spartu, nyní záleží na klubech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kouč libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský má podle informací ČTK zájem o nabídku stát se novým trenérem Sparty po Zdeňku Ščasném. S Pražany je prý předběžně domluven. Nyní bude záležet na tom, zda dojde k dohodě mezi kluby a Slovan ho uvolní.


Čtyřicetiletý Trpišovský má totiž v Liberci platnou smlouvu a severočeský klub se ho nechce vzdát. "Můžu potvrdit, že nás Sparta kontaktovala se žádostí o vstup do jednání. Tuto žádost rozhodně budeme respektovat, ale netroufám si odhadnout, jak to dopadne," citoval server rozhlas.cz sportovního ředitele Slovanu Jana Nezmara.

"Ve fotbale jsem si dávno zvykl na to, že je všechno možné, ale přiznám se, že ze své pozice sportovního ředitele v této chvíli zástupce po panu Trpišovském nehledám," dodal Nezmar.

Trpišovský patří už delší dobu mezi nejžádanější české trenéry. V květnu o něj usilovala i mistrovská Plzeň, ale úspěšný kouč se rozhodl zůstat v Liberci a prodloužil s ním smlouvu.

Trpišovský přišel do Slovanu ze Žižkova před minulou sezonou, a přestože byl na ligové scéně jako hlavní trenér nováčkem, obsadil s týmem konečné třetí místo v tabulce a navíc s ním postoupil do základní skupiny Evropské ligy. Stejný úspěch zopakoval i letos v létě.

Ke Spartě má Trpišovský blízko, neboť v ní v minulosti trénoval mládež. Letenští hledají nového trenéra poté, co v pondělí skončil Ščasný. Podle informací serveru isport.cz už se Sparta nedohodla se Žilinou na uvolnění trenéra Andriána Guly.

Pražané po reprezentační přestávce nevyhráli ani jeden ze čtyř soutěžních duelů a jejich nynější krize vyvrcholila nedělní domácí porážkou 0:2 v ligovém derby proti Slavii. Ve čtvrtečním duelu Evropské ligy s Interem Milán povedou Spartu dosavadní asistenti v čele s Davidem Holoubkem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud