28. září 2016 • 14:34

Pivarník: Kdybychom hráli s Rapidem, přijde 50 tisíc fanoušků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pro trenéra Plzně Romana Pivarníka bude čtvrteční zápas s Austrií Vídeň ve skupině Evropské ligy hodně speciální. Jako fotbalista a poté i asistent totiž působil u městského rivala Rapidu, který je podle něj lepší a mnohem oblíbenější. Devětačtyřicetiletý kouč si dokonce myslí, že kdyby se Viktoria utkala s jeho bývalým týmem, vyprodali by fanoušci padesátitisícový stadion Ernsta Happela, kde oba vídeňské kluby hrají domácí pohárové duely.


"Rapid je top mužstvo jak ve Vídni, tak v Rakousku a má nejvíc fanoušků. I ta návštěva hovoří za všechno. Kdybychom hráli s Rapidem, tak je tam 50 tisíc diváků a stadion je vyprodaný. Teď tam má být maximálně patnáct tisíc, takže bude trošičku prázdno," řekl novinářům před odletem Pivarník.

"Působil jsem tam pět roků. Derby Rapidu s Austrií je nejvíc, co může být, pro fanoušky neskutečné. Byl to velký rival, v té době byla Austria také velmi silná, měla obrovský rozpočet. V tom byla dále, ale Rapid patří lidem a ti mu hodně fandí. Takže je to jiná dimenze postavení," doplnil plzeňský kouč.

Rapid, který Západočechy loni dvakrát porazil ve skupině EL, je podle něj lepší než čtvrteční soupeř. "V minulé sezoně Rapid skončil v lize před Austrií, teď je před ní také. Je kvalitativně trošku výše za ty poslední roky, hraje lepší fotbal. Ale jak jsem se na Austrii díval, tak je to hodně kvalitní mužstvo, které je silné na míči, chce diktovat hru, a nemůžeme nic podcenit," upozornil Pivarník.

Český šampion před dvěma týdny vstoupil do skupiny Evropské ligy domácí remízou 1:1 s favorizovaným AS Řím, Austria v Rumunsku zvítězila nad Astrou Giurgiu 3:2. "Není to klíčový zápas, ale je důležitý. Austria vyhrála venku, takže je potřeba, abychom tam minimálně bodovali," uvedl Pivarník.

Plzeň si do Vídně veze sérii tří soutěžních výher a sedmi zápasů bez porážky. "Vydařil se nám vstup do Evropské ligy, v lize celý měsíc naplno bodujeme, takže to máme něčím podložené a doufáme, že to v tom zápase dokážeme znovu zopakovat. Určitě respektujeme sílu Austrie, ale jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát," řekl bývalý trenér Jihlavy, Olomouce či Bohemians 1905.

S Viktorií by rovněž rád utnul šňůru deseti utkání bez vítězství v evropských pohárech. "Ta série není příjemná, ale třeba domácí zápas s Razgradem (2:2) šlo vyhrát, kdybychom hráli na vítězství, tam jsme před koncem hodně riskovali. Ale určitě musíme ve skupině vyhrávat, pokud chceme postoupit," konstatoval Pivarník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud