28. září 2016 • 15:40

MOV udělil důtku třem boxerům kvůli sázení na olympijský turnaj

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mezinárodní olympijský výbor udělil důtku trojici účastníků olympijského turnaje v boxu kvůli tomu, že v Riu sázeli na zápasy. Irové Michael Conlan a Steve Donnelly i Brit Antony Fowler se v rámci trestu musejí také zúčastnit vzdělávacích programů a jejich absolvování bude podmínkou pro udělení případné akreditace pro příští olympiádu v Tokiu.


MOV na svém webu oznámil, že v žádném ze zjištěných případů nedošlo k ovlivnění výsledků. Napomenutí udělil i irskému a britskému svazu kvůli nedostatečné informovanosti jejich sportovců o pravidlech zakazujících sportovcům a funkcionářům sázení na olympijské soutěže.

V Riu nikdo ze jmenovaného tria nezískal medaili. O Conlanovi se během her v Brazílii psalo kvůli jeho zlostné reakci po vyřazení ve čtvrtfinále váhy do 56 kg. Obhájce olympijského bronzu z Londýna a úřadující mistr světa nesouhlasil s verdiktem rozhodčích po duelu s Rusem Vladimirem Nikitinem. Zareagoval přímo v ringu vulgárními gesty, mezinárodní boxerskou organizaci AIBA označil za zkorumpovaný spolek a také prohlásil, že v amatérském ringu končí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud