29. září 2016 • 23:46

Hlasy po utkání 2. kola Evropské ligy Austria - Plzeň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání 2. kola základní skupiny E fotbalové Evropské ligy Austria Vídeň - Viktoria Plzeň (0:0):


Roman Pivarník (trenér Plzně): "Do zápasu jsme dobře vstoupili, začali jsme dobře kombinačně, byli jsme silní na míči, který jsme se snažili držet. Pak jsme začali dělat hodně nevynucených chyb, ztráceli jsme balony, i když jsme pod tlakem nebyli. Bakoš nahrál zpátky, Hořava hlavičkuje k soupeři. Zbytečně jsme dostali Austrii do hry. To je pro mě trošku nepochopitelné. Střídali jsme si se soupeřem pasáže, kdy jsme byli silnější na balonu, nijak zvlášť jsme se do šancí navzájem nepouštěli. Druhý poločas se pokračovalo v tom, co se hrálo první poločas. Škoda, že jsme v závěru zbytečnými fauly pustili soupeře do standardních situací, které má Austria velmi silné. Jsem rád, že jsme je dokázali ustát. Je to bod zvenku, takže jsme s ním spokojeni podle toho, jak se zápas vyvíjel."

Tomáš Poznar (útočník Plzně): "Smíšené pocity, hlavně z důvodu, že jsme v některých pasážích trochu vypadli. Někdy jsme si to zkomplikovali, byly tam některé laciné ztráty. Myslím, že na začátku jsme do toho vstoupili dobře, ale pak jsme poněkud vypadli z role, což byla chyba. Tam jsme od nich dostali trochu za uši, byly tam nebezpečné standardky, ale obrana pracovala dobře, nahoře jsme se moc neprosazovali. Od nás to bylo špatné, musíme být kritičtí. Ve druhém poločase už jsme drželi balon, byly tam šance, kdy jsme z toho mohli něco vytěžit, ale závěr jsme si zbytečně zkomplikovali. Bylo tam spoustu standardek, možná některé z nich byly i přísně posouzené, ale nakonec bod z venku bereme."

Marek Bakoš (útočník Plzně): "Venkovní zápasy hrajeme trochu jinak než ty na domácí půdě. Ze začátku jsme drželi míč více, ale po nějaké 15. minutě jsme přenechali iniciativu soupeři. Pak už to bylo takové vyrovnané, až na ten konec, kdy měl soupeř tlak. Nakonec jsme to ale zvládli a vezeme si bod. Dalo se tu vyhrát, ale i prohrát. Uvidí se až na konci, jestli to k něčemu bylo. Samozřejmě jsme chtěli uspět, ale soupeř měl svoji kvalitu i šance. Jdeme dál."

Patrizio Stronati (český obránce Austrie Vídeň): "Trenér mi něco naznačil během týdne, ale potvrdilo se mi to až včera. Vzal si mě stranou a řekl, že budu na sto procent hrát, ať se připravím. Řekl mi i nějaké taktické pokyny. Byl jsem víc namotivovaný, protože je to český tým, o to víc jsem si chtěl zahrát. Týmově jsme do toho šli naplno a všichni odevzdali maximum. To, že se nám nepodařilo vstřelit gól, se asi neusmálo štěstí. Já třeba od té 70. minuty cítil, že jsem trochu slabší, protože nemám takovou herní praxi a vytížení."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud