30. září 2016 • 19:42

Třinec pokořil i Chomutov a dále drží neporazitelnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince ve šlágru 8. kola extraligy porazili Chomutov 5:1 a zůstávají posledním neporaženým celkem soutěže. Souboj prvního s třetím týmem tabulky byl dlouho na vážkách a Oceláři ho za stavu 2:1 rozhodli až třemi trefami v závěrečné desetiminutovce. Třinečtí vyhráli všech osm dosavadních utkání a upevnili si postavení v čele soutěže.


Pirátům se domácí povedlo zaskočit aktivním nástupem do utkání. Během první desetiminutovky si vynutili tlak i střeleckou převahu, ale první vyložená šance patřila Adamskému, který po chomutovské chybě v oslabení ztroskotal v sólovém nájezdu na Lacovi.

Třinecký gólman Hrubec vzápětí hasil vlastní nepovedenou rozehrávku za brankou faulem, kterým zabránil stoprocentní šanci soupeře a ve 14. minutě si kuriózně připsal už druhý menší trest. Ale v brance byl spolehlivý a dále přitahoval jako magnet všechny střely Severočechů. "Oslabení jsme dneska měli strašně dobře zahrané. Oni měli problém už se zajetím do pásma, nepustili jsme je k jejich silné přesilovce," pochvaloval si Šimon Hrubec.

Třinec neměl déle trvající tlak, ani moc příležitostí, ale trpělivá hra se mu vyplatila. Sotva Chomutov promarnil další přesilovku, přešli domácí do protiútoku, Růžičkův krásný pas z rohu hřiště našel najíždějícího Hrabala, který kličkou do forhendu pokořil Laca.

Oceláři byli v početních výhodách efektivnější a Hrňa jim umístěnou bombou bez přípravy v 38. minutě zajistil dvoubrankový náskok. "Domácí nás ve druhé třetině trochu vyškolili z efektivity. Dostal dvě šance a proměnil je," řekl chomutovský trenér Jan Šťastný.

Chomutov ještě nezahodil zbraně a po dalším ostřelování třinecké branky v přesilovce i Hrubec povolil a nedokázal už zareagovat na Tomicovu teč. Ale drama netrvalo dlouho. Hostující defenzívou v 50. minutě prolétli v přečíslení Adamský s Irglem, který pouze nastavil hůl proti přesné přihrávce. "Důležité bylo, že nás chomutovský gól nezneklidnil. Hráli jsme si pořád to svoje a přidali jsme další góly," řekl třinecký obránce Jan Hrabal.

Riskantnější hru Severočechů pak uvolněně hrající Třinec využil ještě k navýšení skóre. Nejprve se pohotovou tečí prosadil Dravecký a účet uzavřel Růžička, který ujel po pravém křídle a švihem skóroval popáté. "My jsme udělali v závěru dvě chyby, které soupeř potrestal. Pak už to byla ze strany domácích exhibice. My už jsme to jen dohrávali," řekl Šťastný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud