30. září 2016 • 22:44

Hrazdira si odbyl premiéru v extralize, musel ale strávit porážku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Extraligovou premiéru si na ledě pražské Sparty odbyl zlínský útočník David Hrazdira. Horší start si stěží dokázal představit. Sparta dominovala po celý zápas a s přehledem zvítězila 5:1. Beranům nepomohl herní výpadek, zapříčiněný dvanáctidenní pauzou, který byl na jejich hře dobře patrný.


"Pauza byla určitě vidět, ale ze začátku jsme nehráli špatně. Bohužel nás pohřbila oslabení. Nadechli jsme se k nějaké šanci a potom jsme šli ven," okomentoval Hrazdira pro ČTK nepovedené vystoupení Beranů v O2 areně.

Zlín dokázal být Spartě vyrovnaným soupeřem pouze zkraje druhé třetiny, kdy vyrovnal v oslabení. Po brance Štefana Růžičky na 2:1 ale Pražané převzali otěže zápasu a Zlín do konce utkání k ničemu nepustili.

"Cítil jsem se dobře, ale průběh zápasu byl takový, jaký byl. Bohužel - Sparta byla lepší, zasloužila si vyhrát a připsat tři body," uznal sportovně Hrazdira.

Ten hraje pod bedlivým dozorem otce Richarda, který ve Zlíně zastává funkci trenéra brankářů. S otcem svůj výkon ale nerozebíral. "S tátou jsem se nijak nebavil, vůbec to nevnímám, že táta je součástí týmu. Zatím nic neproběhlo," řekl Hrazdira junior.

Jedenadvacetiletý útočník odmítl jakkoliv hodnotit svůj výkon. "Na hodnocení mého výkonu jsou trenéři. Nebudu ho komentovat. Ať se vyjádří oni," odvětil Hrazdira, jenž začal sezonu v prvoligovém Havířově.

Zlín v příštím zápase čeká na domácím ledě souboj se suverénním Třincem, který vyhrál všech dosavadních osm utkání, ztratil jediný bod a vede tabulku soutěže.

"Musíme se na to určitě líp připravit. Doma nás poženou diváci. Chceme doma vyhrát a připsat si tři body," prohlásil odhodlaně Hrazdira. "Nesmíme být tolik vylučovaní. Musíme se tlačit víc do branky, víc střílet a něco tam padne. Doufám, že doma před skvělými diváky zvítězíme," nastínil taktiku na nedělní zápas Hrazdira.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud