1. října 2016 • 16:42

Zápas dorostenecké ligy rozhodla až dvaatřicátá penalta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvaatřicet penalt se kopalo v dnešním duelu 8. kola první ligy staršího dorostu mezi Příbramí a Plzní. Viktoria nakonec vybojovala v rozstřelu výhru 14:13, v normální hrací době skončil zápas 2:2.


Plzeň srovnala tři minuty před koncem, a jelikož od nové sezony bojují týmy v případě remízy o další bod v penaltovém rozstřelu, došlo na něj i tentokrát. A hráči obou týmů si ho užili se vším všudy.

Hned v první sérii sice zaváhali střelci na obou stranách, ale následně proměnili 26 penalt za sebou. Až v 15. sérii zklamal plzeňský Vilček, avšak příbramský gólman Jedlička šanci nevyužil a ani on neproměnil. Naopak brankář Plzně Šampalík nezaváhal a rozstřel v 16. sérii rozhodl.

"Tohle jsem ještě nezažil. Aby každý z brankářů kopal v rozstřelu hned dvě penalty, to je opravdu ojedinělé," řekl ČTK zkušený ligový trenér Pavel Tobiáš. Ten nyní vede dorost Příbrami, kam přišel v létě poté, co v květnu skončil na lavičce ligového A-týmu.

"V první fázi jsem o tomto novém pravidlu pochyboval, ale teď to hodnotím kladně. Hraje se o další bod, takže kluci jsou v rozstřelu pod tlakem. A dnes to zvládali velmi dobře. Proměňovali penalty, přestože v obou brankách byli kvalitní reprezentační gólmani. Samozřejmě jsou teď moji kluci hodně zklamaní, když prohráli, ale je to pro ně zajímavá zkušenost," dodal Tobiáš.

Zdaleka však nešlo o rekordní rozstřel. Od roku 2005 držel podle Guinnessovy knihy rekord zápas Namibijského poháru mezi KK Palace a Civics, v němž domácí tým vyhrál 17:16 po 48 pokusech. V červnu to však překonal duel zlínského krajského přeboru mezi SK Baťov 1930 a FC Fryšták, který rozhodla až 52. penalta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud