1. října 2016 • 19:04

Zlín v závěru vydřel remízu s Jabloncem a už není první

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Zlína remizovali po drtivém závěru v 9. kole první ligy s Jabloncem 2:2. Severočeši se dostali do vedení ve 38. minutě po vlastní brance Harise Harby, druhý gól přidal v 70. minutě Ondřej Mihálik. Zlínu se však v závěru povedlo srovnat, když se v rozmezí tří minut trefil dvakrát právě Harba. Domácí tak udrželi svou neporazitelnost v sezoně, ale na první místě tabulky je o bod vystřídala Mladá Boleslav.


"Prohrávali jsme o dvě branky, proto je tento výsledek pro mě morálním vítězstvím. A naši hráči potvrdili, že mohou hrát i na jiných postech, než jsou zvyklí. Ukázali jsme, že umíme produkovat i jinou hru než brejkovou," řekl po utkání trenér Zlína Bohumil Páník.

Marodkou sužovaný Jablonec postavil svou hru na precizní defenzivní hře, kterou prokládal rychlými protiútoky. Zlín si s touto taktikou nevěděl rady, jelikož sám je brejkovým týmem. Snaha o přenášení hry do stran byla pomalá, nakopávané míče na hrotové útočníky Diopa s Harbou postrádaly přesnost, stejně jako pokusy o kombinační hru středem pole.

"Byli jsme si vědomi síly Zlína, který má hru založenou na maximální organizovanosti hry, agresivitě a útoků po stranách. A nekompromisně trestá chybu. Tyto zbraně jsme chtěli naší taktikou eliminovat," uvedl trenér Zlína Zdenko Frťala.

První vážnější příležitost měl v 19. minutě Harba, jehož střela ale mířila přímo na brankáře Hrubého. Severočeši v závěru poločasu postupně převzali převahu. Ve 38. minutě po Jiráčkově trestném kopu Kouřil přihrál před zlínskou branku a Harba ve snaze odkopnout míč si dal vlastní gól.

"Míč jsem špatně trefil, padl mi na holeň. A od ní se odrazil přímo do sítě. Moc mě tato situace mrzela. Za bezbrankového poločasu by se nám určitě hrálo po změně stran lépe," poznamenal Harba.

Těsně před koncem poločasu rozhodčí Jílek místo ponechané výhody necitlivě odpískal faul a tím připravil hosty o brejk tří hráčů do otevřené obrany.

Po změn stran Zlín zvýšil důraz, který mu vynesl výraznou územní převahu. I když se domácí fotbalisté dostávali častěji ke střelbě, neporadili si ale s brankářem Hrubým. Jablonec se na chvíli otřepal a z ojedinělého protiútoku využil zmatky v domácí obraně Mihálik, který přidal druhý gól Jablonce.

Vzápětí střela stopera Hájka tečovala břevno. Zlín se nadechl k závěrečnému náporu, v 84. minutě vykřesal naději střídající Vukadinovič skákavou střelou ze 30 metrů, kterou ještě tečoval Harba. "V závěru zápasu už soupeři došly síly. Škoda, že zápas netrval o pár minut déle. Věřím, že by se nám podařilo ještě přidat třetí branku," dodal Vukadinovič.

V 87. minutě vyrovnal hlavou znovu Harba, který tak napravil svou chybu z první půle. Jablonec dohrával poslední minuty bez vyloučeného Doležala za šlapák.

"Závěr jsme bohužel nezvládli, nebyli jsme důrazní v dostupování. Soupeř hrál už vabank, my jsme nedokázali využít útoky do otevřené obrany. Kdyby se na to podařilo, tak jsme si mohli odvést tři body. Ale jsme spokojeni s bodem," tvrdil kouč Frťala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud