1. října 2016 • 20:19

Kladno si drží v čele první ligy pětibodový náskok

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kladenští Rytíři dál vládnou první hokejové lize. V čele tabulky si udrželi pětibodový náskok díky vítězství 3:0 nad Ústím nad Labem. Na druhé místo se posunula pražská Slavia, která doma zdolala Frýdek-Místek 3:2.


Kladno zlomilo hosty až v průběhu druhé třetiny. Jiří Cetkovský nejdřív využil přesilovku a po něm David Tůma navýšil na dvoubrankový náskok. Naděje Slovanu vyhasly ve chvíli, kdy Jakub Strnad ve vlastním oslabení potřetí překonal Volkeho. Ústí se sice v závěru ještě pokusilo o power play, ta však byla neúspěšná. Gólman Miroslav Hanuljak poprvé v sezoně vychytal čisté konto.

Slavia měla i díky dvěma gólům Davida Šafránka po většinu času zápas pod kontrolou, ale na konci se strachovala o vítězství. V poslední minutě totiž v přesilovce snížil Vladimír Luka na rozdíl jediné branky. Hosté ale už srovnat nedokázali.

Boj o třetí místo pro sebe rozhodl Prostějov až v samostatných nájezdech. Jestřábi v Benátkách po celou dobu tahali za kratší konec, ale 133 sekund před koncem pokořil benáteckého brankáře Tarkkiho Patrik Moskal a poslal zápas do prodloužení. V něm pak byli šikovnější hosté.

Do první šestky už poskočily České Budějovice, které vyhrály na ledě Litoměřic 3:1. Premiérovou branku na českých kluzištích, která se nakonec ukázala vítěznou, zaznamenal Kanaďan Angelo Esposito.

Jihlava porazila Kadaň 4:2 a má už čtyři výhry v řadě. Naopak se nedaří Třebíči, která ztratila už třetí zápas za sebou. Tentokrát Horácká Slavia prohrála s posledním Mostem 2:3 v prodloužení. Ještě delší sérii bez vítězství počítají Havířovští, ti podlehli stejným poměrem Přerovu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud